View Single Post
Staro 15.05.2007., 00:18   #6
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hm , moram priznat da sam malo zateknut jer nisam baš očekivao ovu situaciju da nitko ne zna čemu 2 fw konektora na eksternom hard kučištu... Mislim ,nije ovo bilo kakvi forum

Vidim 2 mišljenja :

*da je to ustvari produžni da se može spojit još jedan uređaj na taj isti fw 'kanal'
*da je to zbog opskrbe harda strujom tako da može radit bez dodatnog adaptera.

A ja sam bio uvjeren da sam negdje pročitao da je to zbog brzine. Nebih se čudio da je samosugestija jer bi želio da ta veza komp-> ex. hard ide brže.

Stvar je u tome da se nebi želio petljat s nabavkom još jednog kabela da sam vidim ako nebi postigao ništa bržu vezu ili još gore- nešto ukenjao/skurio ?

A vezano uz to malo me zbunjuje strana na kompu....
Mislim na onom limiču koji ide na stražnju stranu kompa su 2 različita fw konektora tj. utičnice (da se seljački izrazim) ali je svaki spojen s 6 žilnim kabeličom na samu ploču pa pošto po tom izvlačim zaključak da sama ploča može isporučit 'struju' na 'svakom fw priključku' nije mi jasno zašto je tu jedan manji /4pin konektor s neiskorištenom strujnom mogučnosti iako su opet isti po pogledu brzine /fw400 ?

Inače ako nekim stvarima nije potrebna isporuka struje za rad putem fw priključka jer je ista dostupna putem nekog vanjskog izvora u ovom slučaju izgleda da mi jedan 'manji' priključak nebi prestavljao problem kad bi se s još jednim kabelom/spojom radilo o dobitku na brzini .

Hm....
sad jel su dupli konektor zbog 'produžnog' / 'struje' / ili 'brzine' ?