View Single Post
Staro 14.05.2007., 17:20   #48
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
apsolutno se slažem s tobom. nije mi se dalo sve to pisati jer sam znao da ćeš ti to detaljno objasniti
upravo zbog tih svih faktora nije realno nekome preporučiti clock na 3.2 sa stock coolerom. jer ti i ja možda znamo i razumijemo sve to ali neki se ne kuže toliko.
Gotovo 90% (stock cooler) E4300 ide na 3.1Ghz stabilno uz 1.5v,bolji primjerci i više,kao što je ovaj gore navedeni 3.2Ghz 1.5v...opet moraš uzeti u obzir i temperaturu koja utječe na overclockabilnost procesora...Dakle,opet je logičan veći stabilan OC od Minoxa zbog nižih temperatura.

Generalno se ništa ne može zaključiti/tvrditi...ali uzimajući u obzir prosječne temperature zaključio sam da su svi stock cooleri novijih generacija procesora posve solidni,što prije nije bio slučaj.

Citiraj:
Autor tomifish2002 Pregled postova
znači generalno nemožeš reći da e4300 sa box coolerom ide na 3.2 @ 1.5v jer očito postoji prefiše faktora. po meni mislim da nebi trebao sa box-om ići preko 2.5~2.6 ghz
Previše je faktora samo za temperaturu,a temperatura je samo jedan od 2 najbitnija faktora kad je OC procesora u pitanju,drugi je naravno sam procesor.