14.05.2007., 17:05
|
|
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Ako su komponente iste,ne znači da su i temperature.
Ovisi o veličini kučišta,kvaliteti postavljanja termalne paste,kvaliteti same termalne paste...grijanje grafičke i svih ostalih komponenti unutar kučišta,količina povjetarca unutar kučišta ukoliko ga uopće ima,o sobnoj temperaturi...jako je puno nepisanih pravila koje utječu na konačno temperaturu procesora pa i ostalih komponenti.
Također voltaže ostalih komponenti,ukoliko su više,dodatno griju i povisuju temperaturu unutar kučišta...
Konfiguracija s E4300 posjeduje kučište s bočnim ventilatorom,točnije TT Mambo,koji raspolaže s još par dodatnih ventilatora unutar kučišta.
Da skratim priču,nemoguće je odgovoriti na tvoje pitanje...temperatura ovisi o previše čimbenika da bi se bilo što moglo generalno govoriti.
|
apsolutno se slažem s tobom. nije mi se dalo sve to pisati jer sam znao da ćeš ti to detaljno objasniti 
upravo zbog tih svih faktora nije realno nekome preporučiti clock na 3.2 sa stock coolerom. jer ti i ja možda znamo i razumijemo sve to ali neki se ne kuže toliko. znači generalno nemožeš reći da e4300 sa box coolerom ide na 3.2 @ 1.5v jer očito postoji prefiše faktora. po meni mislim da nebi trebao sa box-om ići preko 2.5~2.6 ghz