View Single Post
Staro 14.05.2007., 17:01   #46
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Max overclock nikad nije stabilan. I kad krenes u overclock, zapamti da ono sto trebas postici je povecanje performansi a da zadrzis stabilnost sustava! Ovo zadnje je jako bitna stavka. Jednostavno treba postivati omjer performanse/stabilnosti...

Osim toga, ja evo vec tjedan dana se trazim u razno-raznim kombinacijama i namjeravam potrositi jos minimalno toliko. Za svaku postavku odvrtim minimalno 15h orthos-a, prime-a, Floding@Home... prilikom cega pratim ponasanje temperature i voltaze. Evo ti LINK pa malo prouci...

Imaj na umu da dolazi ljeto, vrucina. Razlike izmedju tvoga proca @3.3GHz i moga @3.0GHz su mizerne. U Super PI si brzi za pola sekunde, a da ne govorim onda o igrama ili necemu drugome. Stoga stegni malo "konje", pogotovo sto imas box cooler. Intel i njegov C2D je po meni najbolji proc danasnjice. Tako agresivne postavke ti zbilja ne trebaju, jer neces osjetiti neku razliku (ovisi cemu ti komp sluzi). Produzi mu vijek trajanja, iako se radi o intelu koji ce i ovako i onako i overclockan trajati i vise no sto ce ti trebati i sto ces ga imati

Po ovome sto sam citao, tvoj sustav nije ni malo stabilan. Radje si stavi 300x9@1.32500; 1:1... Ja imam isto DS3, ali sam prije svega uzeo HR-05 kako bi ohladio NB. Proc hladi Freezer, pristojan hladnjak za pristupacnu cijenu. Kuciste mi je dobro provjetreno, a proc, iako na 334x9, radi na malih 1.33750 u BIOS-u, odnosno 1.264v u windozama, sto mogu reci da sam zbilja pogodio dobar primjerak. Samo ovu postavku sam testirao 17h ali i dalje nisam 100% siguran da radi stabilno...

Ljeto nam kuca na vrata, a moj proc iako dobro ohladjen i napajan sa malih 1.33750v, ipak dosegne temperaturu od 65 stupnjeva pod 100% opterecenjem...