Citiraj:
Autor fps_gamer
Ove stvari koje cu sad opisati mogu biti opasne i radite ih na osobnu odgovornost.
Stavite crnu zicu u jednu od dvije rupe na molexu. Crvenu stavite u prvu rupu odnosno u rupu iz koje izlazi crvena zica... samo trebate to nekako ucvrstiti i ventilator se vrti
Razmisljao sam i o ventilatoru na mobitelu. Uzmete slusalice ako vam ne trebaju... izrezete slusalice... spojite zice. Sad neznam tocno kakve su u slusalicama za mob ali za discman sa bile cini mi se da su bile 2 u svakoj slusalici... pa jednu odrezete a drugu pustite... onda slusate muziku na jednu slusalicu a na drugoj zici se vrti ventilator... ako tko zeli isprobati neka pokusa... meni se neda... pa neka javi...
|
1. nisi napisao da ce vent raditi na 5V,
mozda nisi znao pa instinktivno spojio na crnu od venta sa crnom na molexu i crvenu od venta s crvenom na molexu, ali to je samo nagadjanje...
jer tu za 12V treba spojiti ŽUTU i crnu....
2. bolje da nisi probao, šteta slušalica...
jer naravno da se ne bi zavrtio. jer tamo NE IDE istosmjerna struja,
već izmjenična koja je toliko slaba da može pokrenuti samo zavojnicu u toj maloj slušalici i to jedva 1milimetar....ali vent nikako ....
da bi mogao koristiti struju sto izlazi iz audio pojacala,
trebat ce ti ipak koji kilowatt snage ili slicno(iz auto-akustike recimo moze, pustis 50Hz sine wave i eto prave struje),
a mobitel/discman 0 bodova za to
ima vec sticky na slicnu temu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22347
ali zanimljiv post svakako