View Single Post
Staro 13.05.2007., 22:45   #3
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor fps_gamer Pregled postova
Ove stvari koje cu sad opisati mogu biti opasne i radite ih na osobnu odgovornost.

Stavite crnu zicu u jednu od dvije rupe na molexu. Crvenu stavite u prvu rupu odnosno u rupu iz koje izlazi crvena zica... samo trebate to nekako ucvrstiti i ventilator se vrti

Razmisljao sam i o ventilatoru na mobitelu. Uzmete slusalice ako vam ne trebaju... izrezete slusalice... spojite zice. Sad neznam tocno kakve su u slusalicama za mob ali za discman sa bile cini mi se da su bile 2 u svakoj slusalici... pa jednu odrezete a drugu pustite... onda slusate muziku na jednu slusalicu a na drugoj zici se vrti ventilator... ako tko zeli isprobati neka pokusa... meni se neda... pa neka javi...
1. nisi napisao da ce vent raditi na 5V,
mozda nisi znao pa instinktivno spojio na crnu od venta sa crnom na molexu i crvenu od venta s crvenom na molexu, ali to je samo nagadjanje...
jer tu za 12V treba spojiti ŽUTU i crnu....

2. bolje da nisi probao, šteta slušalica...
jer naravno da se ne bi zavrtio. jer tamo NE IDE istosmjerna struja,
već izmjenična koja je toliko slaba da može pokrenuti samo zavojnicu u toj maloj slušalici i to jedva 1milimetar....ali vent nikako ....

da bi mogao koristiti struju sto izlazi iz audio pojacala,
trebat ce ti ipak koji kilowatt snage ili slicno(iz auto-akustike recimo moze, pustis 50Hz sine wave i eto prave struje),
a mobitel/discman 0 bodova za to

ima vec sticky na slicnu temu:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=22347

ali zanimljiv post svakako

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline