View Single Post
Staro 13.05.2007., 22:30   #1
fps_gamer
Premium
Moj komp

fps_gamer's Avatar

Datum registracije: May 2007
Par nacina kako spojiti ventilator na komp

Ove stvari koje cu sad opisati mogu biti opasne i radite ih na osobnu odgovornost.
Ja nisam kriv za stetu nastalu na vasem kompu i zdravlju.

Svi prijedlozi su dobrodosli...

ventilator koji sam upotrebljavao

1. molex

Stavite crnu zicu u jednu od dvije rupe na molexu. Crvenu stavite u prvu rupu odnosno u rupu iz koje izlazi crvena zica... samo trebate to nekako ucvrstiti i ventilator se vrti

2. usb kabel

Ako ste dobili produzni kabel s usb-om kao ja i ne treba vam (prvo dobro razmislite dali vam treba) odrezite onaj dio u koji ide usb znaci zenski prikljucak. Skinite izolaciju. Unutra je 5 zica. Jedna bez izolacije, crna, crvena, bijela i zelena. Skinite izolaciju sa svih zica (osim one bez izolacije). Bijelu i zelenu mozete odmah odrezati ako vam ne trebaju za nesto drugo.
Spojite usb sa kompjuterom i spojite ventilator sa zicama (crna na crnu, crvena na crvenu). Zica bez izolacije je isto kao i crna (masa i think ispravite ako sam pogrijesio) pa vam zica bez izolacije moze posluziti kao crna.

3. stari punjac (ili bilo koji transformator 220~12, 5, 3 V)

Ja sam uzeo punjac stare nokie 3310. odrezete konektor za mobitel i skinete glavnu izolaciju i izolaciju sa zica. Spojite crnu sa crnom, bijelu sa crvenom i stavite „puniti mobitel“.

To je to za sada. Vjerovatno smislim jos nacina... inace to su bili nacini kako spojiti ventilator bez prikljucka za motherboard (ventilatori uzeti iz napajanja).
Btw sada sam skuzio da je i metalni dio kucista pod strujom pa mozete crvenu zicu staviti u molex a crnu zalemiti za kuciste. Razmisljao sam i o ventilatoru na mobitelu. Uzmete slusalice ako vam ne trebaju... izrezete slusalice... spojite zice. Sad neznam tocno kakve su u slusalicama za mob ali za discman sa bile cini mi se da su bile 2 u svakoj slusalici... pa jednu odrezete a drugu pustite... onda slusate muziku na jednu slusalicu a na drugoj zici se vrti ventilator... ako tko zeli isprobati neka pokusa... meni se neda... pa neka javi...
fps_gamer je offline