Citiraj:
Autor Renesis
jedino šta me zanima, netko mi bacio bubu u uho, ako imam A kategoriju već 2 godine, jel ima možda kakva rupa u zakonu, pa da mi automatski dopusti vožnju poslije 23, ili moram čekat ipak da opet prođe 2godine?
|
Ovako, znam za slučaj mog frenda. Položio je A kategoriju prije svih ti zakona, imao već 3 godine voznog iskustva nakon što je položio B kategoriju, kada je išao podizati vozačku, nabacili mu testnu i upao je pod zakon za "mlade vozače".
Inače, što se tiče zakona, nije on mene naučio kako da se ja vozim po pravilima, već se stari naučio da se ne nateravam, jer sam ja nakon polaganja vozačke fino vozio još dobrih 3-4 mjeseca sa starim pored sebe, a tek onda dobio auto da ga mogu sam vozit. Eto, već vozim više od godinu i pol solo, napravio sam slolidnu kilometražu i nikada se nisam naganjao i vozio slalom ko Janica po cestama. Ja sam uvijek za onu - ako ti se negdje žuri, kreni ranije. Najčešće i mladi stradavaju zato što neznaju granice svojih automobila. Bome ne znam niti ja sa 2 godine vožnje istog auta kada će me on moći izvuć iz "škara", a kamoli neki koji vozi jednog od 200KS.
Ali i to pravilo sa konjažom je isto malo blesavo. Pa ti možeš ubiti nekoga i sa 60KS i sa 200KS. Ali ajde, ipak su češći slučajevi da ljudi ginu od jačih autiju...
Čak i sada nakon 2 godine kad sam dobio punu vozačku, najčešće sam doma do pola 12 ili 12. Jednostavno se naučiš da ne moraš ići svugdje sa autom, pogotovo ako se ide kamo van piti.
P.S. Pogledajte samo koji puta onu "Policijsku kontrolu" na RTL-u, pa ćete vidjeti kakve sve oni hvataju

Istina da takvih sve manje hvataju, a ćešće nahebu ovi što idu prema zakonu...