View Single Post
Staro 11.05.2007., 17:15   #1
windfucker
Guest

Thermaltake big tower Kandalf LCS-preporuku trebam

kablova--->"zračne" performanse uskoro upitne ).
Ovaj model gore bih jako htio,no,ako netko ima i neku drugu ideju,samo dajte(molim,ako možete i ako vam se da,uz prijedlog komponente navedite i okvirnu cjenu,da lakše zatvorim tu famoznu "financijsku konstrukciju").
Raspoloživa lova:cca 2000KN+/-koja stotka.

P.S. Kod Ve-Mil-a iza onoga sa kućištem,bilo još par neugodnih situacija,ali i dosta ugodnih,moram priznati,ljubaznih/brzih/dobronamjernih reakcija.Shvatio sam da tu nije problem Ve-Mil kao takav,već jednostavno tko radi od djelatnika,i sa kime naručujem,dogovaram nešto za taj dan.Ima ih svakakvih.Kao i nas,uostalom...Debeli OT,neću više o ovome.Vodeno+kanta,molim!
Hvala na pomoći starome WF-u(zbogom vjetre,odoh ja na vodu!Aquafucker?Hmm....)
-->
Evo ovako:moja kanta za OC je rođena kao -kanta.Naime,radi se o Codegenovom kućištu,kojega sam kupovao svojevremeno po principu "kol'ko kubika po kuni?".Ono je tada(a čini mi se i sada) jedno od najprostranijih Codegena u ponudi.
Kanta,rekoh,vidjeh,i uz malo moda postade to sasvim-solidna kanta(po performansama hlađenja),no to me koštalo dodatnih Papstova,TT-jaca,plavog pleksija,čak je i jedan Zalmanov slim našao svoje mjesto,onaj 80mm sa logo-rešetkom,OP-1 ili tako nešto se zove...
Nakon puno kombiniranja,ispalo je da mi je najbolja kombinacija front:1x120mm+1x80mm, top(skriven!):1x120mm, rear:1x90mm+1x120mm od Chiefova napajanja...da ne spominjem TT BT,vf900cu,cijevno tvorničko na chipsetu,kao i alu hl. na memi...(a,evo jesam ).I,gotovo sve,na potenciometrima skrivenim(manje-više) unutar kućišta,sa namještenim odnosima po ukusu(buka/temp),naravno...
Od,stvarnog smeća,ipak nešto ispade.
Slika nema poradi:
1.foto samo na mobu,trenutačno(neće biti dobro)
2.56K,opet trenutačno
3.kako je kućište u sivoj boji(u ve-Mil-u OS,iako sam se svojevremeno kleo da tamo nogom više neću kročiti,dostavili greškom umjesto crne boje,i to sa neispravnim power prekidačem,riješio to sam,nije mi se dalo vraćati/svađati više),aj'pogodite jesam li našao pržu te boje?Ni blizu,buraz,čak ni na spray takav nisam još naletio.Iako onaj zm fan grill na frontu po meni diže dojam,dok bijela boja optikanera-ubija.Preporuka:bolje ne slikati.Još.

E,sada dolazimo do poante ovoga pitanja:kupio bih Thermaltake big tower Kandalf LCS,,no nemam ikakvoga iskustva sa vodenim hlađenjem,niti velikoga teoretskog znanja(vrlo malo,zapravo).Pa bih zamolio da mi netko napiše ovdje red-dva,najbolje bi bilo,naravno ako je moguće,iz vlastitoga iskustva o navedenome kućištu,i malo "rangira" to integrirano vodeno,performase,jel' bi moglo hladiti barem i grafu uz proc,ako ne i chipset,jel' bi trebalo odmah dokupiti nešto,novu pupu,blok,kog' vraga?
Dakle,šta mi preporučujete,šta sve da uzmem?Znam da ima negdje na netu topic-a,tutorijala,no mene zanima mišljenje naših mahera sa Foruma,to više cijenim od "iz-materijalnih razloga-naštimanih-rezultata" po netu.
Htio bih,dakle,na vodeno i na novo kućište(nakotilo se diskova--->kablova--->"zračne" performanse uskoro upitne ).
Ovaj model gore bih jako htio,no,ako netko ima i neku drugu ideju,samo dajte(molim,ako možete i ako vam se da,uz prijedlog komponente navedite i okvirnu cjenu,da lakše zatvorim tu famoznu "financijsku konstrukciju").
Raspoloživa lova:cca 2000KN+/-koja stotka.

P.S. Kod Ve-Mil-a iza onoga sa kućištem,bilo još par neugodnih situacija,ali i dosta ugodnih,moram priznati,ljubaznih/brzih/dobronamjernih reakcija.Shvatio sam da tu nije problem Ve-Mil kao takav,već jednostavno tko radi od djelatnika,i sa kime naručujem,dogovaram nešto za taj dan.Ima ih svakakvih.Kao i nas,uostalom...Debeli OT,neću više o ovome.Vodeno+kanta,molim!
Hvala na pomoći starome WF-u(zbogom vjetre,odoh ja na vodu!Aquafucker?Hmm....)

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 11.05.2007. u 17:50.
  Reply With Quote