Tema: fotić
View Single Post
Staro 11.05.2007., 08:17   #15
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor ja.sam.lud Pregled postova
Nakon ovakvog tona obično ide objašnjenje, jel'... kažeš zašto ne kupiti BenQ-a (ja to ne mogu jer sam ih nekoliko koristio i nemam zamjerke na bolje modele..dapače)
ajd da obrazlozim
visoki sum, zrnata slika, cesto neostra-dosta
menu mi nije sjeo al to nije nedostatak na to se covjek navikne
pogledaj malo funkcije na tom fotoaparatu
macro 15 cm.......kaj da jos govorim
nigdje ne pise koji je senzor na njemu, moja pretpostavka je 1/2.5" sto je premali senzor za 7.2 MP(imam neki osjecaj da namjerno skrivaju podatak o senzoru)
iso do 1200....definitivno previse,taj fotoaparat s tim senzorom vec pri iso 400 daje zamuljane slike
u movie modu iso 4000-ne zelim ni znati kako to izgleda pobogu
jedino kaj ovaj aparat nudi je izgled i 3.0" touch screen
procitao sam par review-a i tip kaze idealni poklon za cure....tako i je

EDIT: evo bas nasao podatak
koristi 1/2.5" ccd, jos da mi je znati ciji i znao bi vise reci....
i da "super shake free" mod je nista drugo nego automatsko povecanje iso vrijednosti pri uvjetima loseg svjetla, a vec vidim kak to ispada na ovom....kao da netko crta s vodenim bojama

inace sreo sam se sa 2 benq-a, jednim od 5 MP i drugim cini mi se od 7 MP
tolko su dobi da im imena nisam zapamtio
zaobilaziti benq u sirem luku kad je rijec o foticima, to je moje osobno iskustvo

panasonic ima jedan veliki nedostatak
ima jako jako izrazen sum kad se iso vrijednost malo podigne(a kad tad treba malo podici iso, ovisno o uvjetima fotografiranja)
stoga ako se odlucujete za panasonic treba gledati iskljucivo modele sa stabilizacijom slike(jer onda iso moze ostati nizak), ne kazem da panasonic nema kvalitetne fotoaparate dapace(fz50 je dobar), al treba na ovo paziti
jed2i je offline   Reply With Quote