View Single Post
Staro 11.05.2007., 00:47   #87
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
to je ok, drzat na stock voltazi kolko najdalje ide...meni je to 2.8ghz, ali ja uvijek idem do one max ''sigurne'' granice za voltazu ako se temp mogu kontrolirat tako da ako mi sad izdrzi na 3.0ghz, idem dalje na 3.1ghz vidjet kolka treba voltaza i tako dalje dok ne lupim 1.45v,
nadam se da cu jos sa bsel modom doc dalje ako se uspijemo dogovorit da nabavimo tu olovku (neznam jel pratite)
Citiraj:
Autor Nebbo Pregled postova
Pa zasto ne probas nize sa voltazom...? Ili si probao pa ne ide?
I da, jos jedna stvar. Koliko vas nakon sto kloka komp ujedno njega tako i drzi? Ili to sluzi samo za odvrtit prime, super PI... skraceno za "show-off"
iso sam od 1.28v na dalje, i tek ovdje orthos drzi, evo sad preko 2 sata, ostavit cu preko noci (boota i windowsi rade cak sa 1.28v, ali orthos puca dolovce odmah)

ja sam uvijek imo overclockan komp, ali sam normalno pazio na voltaze i pogotovo temp, npr. svojeg 2.8c norty-a drzim zadnje 3god na 3.4ghz, a ovo je bilo samo za super PI

procesore je tesko slomit i zivotni vijek im je dug, da im sa overclockanjem cak i smnajis zivotni vijek za 50% jos uvijek bi potrajali 2 puta duze nego sto ih zapravo trebas ako npr. mijenjas komp svake 3 god kao prosjecan covijek

vrlo je vazno pazit na voltazu i pogotovo na temperaturu i problema nebi smijelo biti...puno veci problem su maticne ploce/rami/graficke...kad si cuo da je nekom crko procesor? a pogotovo intel procesor
Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
PS:@Astral, meni isto pokazuje 332MHz umjesto 333MHz-a! To je valjda normalno
da, to sam si i mislio... 334 it is
Astral je offline   Reply With Quote