View Single Post
Staro 10.05.2007., 09:18   #4
pc_arhe
Registered User

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
U prvoj konfi zamijeni grafu sa Gainward Bliss 7600GS DDR3, memu uzmi Kingmax 667, kućište po želji, ali obavezno drugo napajanje, tipa Fortron 350/400W PNF, ostalo je ok...

U drugoj konfi ubaci Abitovu ili Asusovu ploču, idi na x2 3600+, eventualno na 3800+, Kingmaxovu memu, za Patriotom nema potrebe, također ubaci 7600gs sa ddr3 memom, kučište kako sam i za prvu konfu rekao, ok, samo drugo napajanje, obavezno, npr. Chieftec 350/400W...
7600GS DDR3 kartica je 200kn skuplja, i vrlo je blizu cijeni GT modela. A da li je stvarno potrebna? I "obična" može solidno vrtiti i zahtjevnije igre na gore navedenim postavkama, par FPS-a više ne vrijedi 200kn, ili se varam? Ako bude u budućnosti zapinjalo slijedi umjereni OC. A kad dođe vrijeme za novi monitor dolazi i nova kartica (za 1-2 god.)
Kingmax 800 je tek neznatno skuplji, pa je zato izabran. Zapravo je razlika i u cijeni i u preformansama minimalna.
Links:
Patriot je najjeftinija memorija kod njih (Kingmax je skuplji). Asus bi ionako dobio prednost.
Slabijeg X2 procesora ni nemaju.
4000+ je izabran jer se proizvodi u 65nm tehnologiji (manja potrošnja i temperatura), dok se 3800+ ne proizvodi.
Zapravo razlog pisanja posta je napajanje. Jedino mi je PSU nepoznanica. Mislim na ove navedene. Pa gledam da li netko ima pozitivna, ili još bolje - negativna iskustva sa njima.
I znam da je neko poznato ime sigurniji izbor, ali to povećava cijenu za nekih 200-300kn.
Konfiguracije nisu previše zahtjevne što se tiče potrošnje pa bi i ove no-name trebale biti dostatne. Brine me jedino stabilnost sustava sa ovakvim napajanjem (ima li tko iskustva sa njima)
@coconut
Samsunga nisam ni vidio. Prijedlog prihvaćen
Za završnu obradu me nije briga, važno mi je napajanje. Da li je dovoljno pouzdano?
pc_arhe je offline   Reply With Quote