Citiraj:
Autor Posejdon
Hvala svima na savjetima! Nakon razno-raznih kombinacija koje sam imao u glavi na kraju sam se odlučio na nadogradnju grafičke tako da sam kupio x1950 Pro! Za nadogradnju memorije nemam love, a niti slobodnih memorijskih slotova tako da će to čekati neka bolja vremena...
Nisam još isprobao kako sve to šljaka u "realnim" uvjetima  ... ali mislim da bih trebao osjetiti razliku  !
|
Osjetiti ćeš razliku, definitivno poslije 9600XT!
No.. imaj jedno na umu... taj Barton ne iskorištava tu grafu do kraja. Nekad jer jednostavno ne "hrani" grafu do kraja, a nekad jer jednostavno nema snage potjerat igru do granica (fizika u igrama). Sad, sve ovisi kakve igre igraš. Ako je bilo kakva simulacija - bez obzira na grafu, CPU je sigurno usko grlo.
Ovo sve govorim iz iskustva. Uzeo sam "jadnu" X1650Pro i stavio na Barton 2500+ sa 1GB DDR-a i kasnije uzeo E4300 i 2GB DDR2 i kombiniranu ploču te upiknuo istu AGP grafu. Rezultati koji su ovisili ponajviše o grafičkoj kartici porasli su za 10-20% (kako koji.. govorim o stvarima tipa 3Dmark2005/2006, DOOM3, Quake4, FarCry, FEAR i slično) dok su rezultati u igricama koje više ovise o procesoru narasli višestruko. Npr. Pacific Fightersi su dobili 3 puta veci framerate i iz potpuno neigrivih na bilo kojim postavkama - postali igrivi na skoro pa max. detaljima (to iskuljucuje samo "perfect land detail opciju") u rezoluciji 1280x960 2xAA i 8xAF.
Evo ti link
http://forum.pcekspert.com/showpost....63&postcount=4
na ono sto sam ja primjetio u vezi PF.
Isto tako, na Bartonu je Richard Burns Rally radio na 1280x960 na LOW detaljima u nekih 40-60FPS. Moglo se komotno uključiti i 4xAA i 8xAF. HIGH detalji bi srozali framerate tako nisko da je ponekad opadao do oko 21FPS, što je ozbiljno narušavalo igrivost. Čak i na rezi 1024x768 bez AA i bez AF.
Sa E4300 evo baš ovih dana igram na HIGH na 1280x1024 4xAA 16xAF, sve u 40-80FPS. Budući da AF daje nekakve anomalnije na teksturama tj. pojavljuju se crte u daljini, odlučio sam igrati bez njega... pa sma isprobao da li radi na 1600x1200.. i radi... igram bez AA i AF i grafa daje konstantnih 40-45FPS što je vrlo ugodno za igranje.
Tako da... mogu misliti koliko Barton 2600+ koči tu X1950Pro. Nije da nema napretka, ali grafa je jednostavno overkill za taj proc.
Tor, trebali bi vi na PCEkspertu malo probati napraviti takav test. Npr. X1950Pro AGP na Bartonu 2500+ @ stock i @3200+ i usporedbu sa nekim strojem sa AGP pločom i C2D illi X2 procom. Ako je baš problem AGP ploča, upiknite neku PCI-e i stavite PCI-e RadeonaX1950Pro... ne bi trebalo znacajno utjecati na rezultate.
Samo nekako mi se čini da je ovo prezahtjevan test za vas

(ne po izvedivosti nego po raspolozivom vremenu, novcu i komponenatama)