MBO - DFI Infinity nf4 sli am2
http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...FINITY&SITE=US
RAM: 2x1gb patriot ddr2, 800mhz
Procesor - x2 3600+ (Brisbane) hladjen s
AC freezer 64
Pozitivno:
stabilna i brza na defaultu, vrlo visok fsb kod OC-a (probano 350mhz stabilno, sigurno ide i dalje)
dobar layout
kvaliteta izrade i oprema ploce
Negativno:
pretjerano grijanje chipseta - vrlo pozeljno zamjensko hladjenje
problemi s djeljiteljima memorije
Osobni dojam:
Dobra ploca koju bih odmah ocijenio izvrsnom da nema problema s djeljitiljima memorije i ponekim memorijama, jedna od rijetkih ploca za am2 koja nema nikakvih problema s postizanjem visokog FSB-a. S obzirom na reputaciju DFI ploca moram priznati da sam malo razocaran navedenim problemima.
Sto se tice opisanog problema s dividerima nadao sam se da ce novi bios barem malo rijesiti problem ali nista od toga

Ploca kad se ne koristi AUTO divider za memu jednostavno nemoze clockat memu kao na njenom defaultnom divideru, vec je osjetno manji doseg max frekvencije memorije kod clockanja s dividerom. Sa spustanjem mnozitelja procesora prica se ponavlja sa jos mrvicu manjim boostom.
Zagrijavanje je druga prica koja nevalja. NF4 chip se grije divljacki, na ocanoj ploci u idlu je na 55 celzijevaca, a u full loadu je to znalo otici i do 63 sa defaultnim aktivnim hladjenjem! Kad sam stavio thermaright hr-05 gore temperature su drasticno pale - 39-41u idle-u, 41-44 u full loadu. Dakle 20-ak stupnjeva manje sa pasivnjakom!
Memorija patriot koju sam za sad jedinu isprobao na ovoj ploci je mrvicu iznadprosjecan overclocker, max=1030mhz pri 2.2v (dalje nisam probao povecavat napon)
na DDR2 800 djelitelju - stabilna na fsb-u 268Mhz (mema radi na 1030Mhz)
na DDR2 667 djelitelju - stabilna na fsb-u 287Mhz (mema radi na 900Mhz)
na DDR2 533 djelitelju - stabilna na fsb-u 314Mhz (mema radi na 832 Mhz)
na DDR2 400 djelitelju - otprilike isto kao na 533 djelitelju
Procesor:
Max stabilan -
2.95 Ghz (1.475v) , boota na
3.05Ghz (1.5v) ali se rusi pri ulasku u windowse (pregrijavanje), vozim ga trenutno na
2.7Ghz(1.45v), na default naponu ide do
2.4Ghz