Evo ovako, mali update:
1. Pokusao sam sa IDE HDD, stavio po ko zna koji put nove windoze, sve kao i prije. Kad pokrenem CPU-z nema mu spasa.
2. Sad vec lud i nemam sto izgubiti skuzim po biosu da je pri 333MHz FSB, mnozitelj x9, 1:1 mema najbolja voltaza 1.38750v. Uspijem uci u windoze i gle vraga, CPU-z radi, nije se sroko. Slijdecih pola sata sam ko idiot otvarao i zatvarao CPU-z uz random restart windoza i ponavljanje procesa. Mislim da sam jedno 400 puta otvorio CPU-z i nije se srusio.
Dok sam obavljao ovu jako idiotsku radnju, oko mi poleti na voltazu koju mi pokazuje CPUz koja je, necete vjerovati 1.344v u IDLE! Znao sam da ploca undervolta, ali ovoliko (u BIOS-u je bilo 1.38750v)...
E sad jos jedan zanimljivi dio. Kada opteretim proc na 100% (obe jezgre), voltaza koju pokazuje CPU-z odmah padne na 1.328v!!! Kad sve zaustavim i vratim proc u IDLE, voltaza opet digne na 1.344... i tako non stop..
E sad, jel to tako normalno? Inace imam napajanje SeaSoni 550w Energy+, tako da nije problem u napajanju...
I da, temperatura sa svim programima od maticne i ostalim sisofsandrama, aidama i ostalim glupostima na 100% opterecenja ne pokazuje vise od 46. Ali zato CoreTemp fino i uredno pokazuje max 63 za obe jezgre (ponekad napravi skok i do rekornih 67, ali odmah se vrati)... jel to ok i na kraju kome vjerovati?
I jos nesto... jel postoji neki programcic da mi pokazuje voltazu proca, jer nije da mi je bas ovaj CPU-z nesto za vjerovati...
I da... ako je ovo sto CPU-z pokazuje tocno i ako maticna zbilja ovoliko undervolta, jel mislite da sam postigao dobar omjer FSB-a/krajnje frekvencije proca/mnozitelja uz ovakvu voltazu od 1.344?
P.S. - probo sam dignuti na 338x9 tj. za 5mhz vise i uso je u windowse, ali cim pokrenem CPU-z, restart i naravno... snimaj windoze ponovno...
P.P.S. - klokanje ove masine me ubilo! Toliko puta sam instalirao windoze u ovako kratkom vremenu da to nije istina... Probao sam klokati par mashina i kad bi presao granicu to je uvijek rezultiralo normalnim restartom kompa. Ali ne. Kod ovog C2D proca on udje u windoze i kad pokrenem CPUz onda se sroka. Mozda girjesim sta njega prvog pokrecem pa on ipak nesto usere u windowsima... ma ne znam vise ni sam... eto...