View Single Post
Staro 06.05.2007., 23:30   #70
Vasili
Premium
Moj komp

Vasili's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Također ga imam već oko 3 tjedna. Ispričavam se ako su neki očekivali opsežan review, ali jednostavno nemam iskustva, vremena i volje (tko prizna pola mu se prašta ) za to.

Uglavnom, monitor je jako lijepo dizajniran. Treba dosta paziti na lakiranu plastiku jer se lako ogrebe, ali u tu svrhu dolazi malena krpica (slična onoj za naočale).

Ne da se povisiti, ali se da mijenjati nagib što je spasilo stvar pošto je TN matrica. Međutim, da se zakrenuti najviše okomito na stol, ne i više prema dolje će smetati ako se gleda iz kreveta. Ja sam to riješio tako da nešto podmetnem pod monitor, ali treba paziti da se ne prehiti.
Također se da zakretati lijevo, desno.

Svjetline svakako ne nedostaje, jedino ako bi baš pod suncem išli gledati. Ja je zapravo smanjim jer mi zna bosti za oči, pogotovo po mraku. Naravno, ima 7 preseta što ubrzava i olakšava promjenu.

OSD ima sve potrebne funkcije + MagicColor. smanjite si display time na 5sec da se automatski gasi nakon odabranog preseta.

Nikad nisam vidio neki bolji LCD, pa ne znam što bi se od njega trebalo očekivati. Prešao sam sa 17˝CRT-a i igre mi puno bolje izgledaju. Prešao sam CoH i stvarno je izvrstan za strategije, ali i za ostale igre. I što je najvažnije, puno manje umara oči.

Omjer stranica je 16:10 pa je izvrstan za filmove i surfanje (ima dosta veliku visinu).
Filmovi uglavnom ne prekrivaju cijeli ekran, ali ipak mnogo više nego na 4:3.
monitorima.
Rad s datotekama je izvrstan. Veliki desktop, sve je pregledno. Imam i dosta mjuzike i divota je pretraživati kada je pod view opcija list.

Ovo je monitor za kućnu multimediju i kao takav je meni izvrstan. Nikad ne bih dao 4000kn više za istu dijagonalu jer mi to ne treba i nisam takva picajzla (da plivam u lovi bih )
To sum up, za 3000kn izvrsna kupnja.

P.S
- pošto se ne da mijenjati visina monitora, trebalo bi barem imati stolicu kojoj
se može mijenjati visina ili eventualno stol
- ko si je kupio LCD zbog očiju (kao ja), treba paziti da se previše ne približi
monitoru, jer se vrlo lako zavara
Vasili je offline   Reply With Quote