View Single Post
Staro 17.12.2003., 22:18   #7
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by markich
super, aj pliz potrazi kak se zove soft, a jel mogu u njemu rastegnut zvuk osim kaj ga pomaknem? btw. da capturam u 44100 il 48000
Pa naravno.Slika kao i zvuk su na kliznoj traci i možeš s njima raditi kaj ti srce poželi.I sliku i zvuk možeš rastezati i skupljati.Po mom iskustvu,nažalost,virtual dub tu ne pomaže zato kaj on kalkulira fiksne framove pa nema mogućnost raditi varijabilno.To znači da on može ,recimo,poklopiti prvih par minuta slike i zvuka,ali mu zato negdje recimo pri 15.oj minuti sve postaje magija.Najčešći slučaj je da će pokušavati proanalizirati i sinhronizirati frame sa audio zapisom,no neće raditi ništa.Jednostavno će se smrznuti.A kad ćeš ga pokušati pokrenuti,srušit će se.I ja sam prilikom eksperimentiranja probao tak nekaj i nakraju dobio oštećeni film.No moraš paziti prilikom rastezanja i skupljanja zvuka i slike da nebi dobio ubrzani ili usporeni film...ali i tome ima rješenja.Možeš ubrzati film a da je zvuk ostao netaknut i obrnuto.Koliko je meni poznato zvuk se sa video zapisom uvijek snima na 44.1 KHz,a odgovarajući autoring program ga automatski proračuna u 48 KHz(tzv.readdy for surround) sistem.bum ti ga našel pa ću ti ga poslati kad mi u privatnu poštu pošalješ e-mail adresu.Taj programčić sam dobio uz jedan softver kad sam kupio novu capture karticu.Kod tebe NIJE GREŠKA U SNIMLJENOM ZVUKU NEGO U POGREŠNO ODABRANOM FPS-u !!Mora biti 25 fPs,a ne 23,24 ili 29(NTSC).Vjerojatno si "silovao" capture karticu.Mislim da bismo ostatak rasprave mogli prebaciti na e-mail da ovdje ne zauzimamo vrijedan prostor

tin. je offline   Reply With Quote