Pozdrav!
Ovo pitanje sam vec bio postavio na sekciji ovog foruma vezanoj uz hardverske probleme, ali nakon propitkivanja na jednom stranom forumu cini mi se da se radi o softverskom problemu. VEc 6-7 dana javlja mi se poruka ."Windows System Error: There is na IP address conflict with another systen on the network". Mislio sam da je greska do modema (ZyXEL prestige 600 series) ili do postavki IP-a, jer se istovremeno pojavila i greska kod LAN veze, no cini se da modem radi normalno a nakon stavljanja fiksnih DSN adresa lokalna mreza je u redu. Nemam wireless, tako da se otpada moguce prikapcanje 3. strane na mrezu bez mog znanja.Ah, jos ovo: nije se moguce diskonektirati s lokalne mreze jer sistem javlja kako "... this connection may be using one or more protocols that do not support Plug-and-Play, or it may have been initiated by another user or the system account". Kao da postoji drugi account , ali ga nema.
Dakle, ako se radi o problemu s windowsima, mozete li mi odgovoriti
1) radi li se o necemu ( potencijalno) opasnom/stetnom po sistem? ( ili- kako dolazi do sistemske greske?) i
2) Kaj mi je delati?
Prijatelj koji-se-malo-vise-razumije mi kaze da imaju stotine mogucih razloga za pojavu sistemske greske i da bolje ostavim ovako, nece-bude-steta, sve do sljedece reinstalacije windowsa (XP SP2).
Pa, da ostavim stvari kakve jesu ili...?