Citiraj:
Originally posted by Američanac
Tko od nas je radio sa 15, 16, 17, 18 g. u velikim firmama? Ja sam imao tu srecu pa sam svejedno 6 godina proveo vani... Pravila igre su drugačija, posebice u Americi.
To je moje iskustvo. I falila mi je naša banana. Poprilično.
|
Ima i toga kod nas, ali su to ipak iznimke. Ja sam prije nešto više od godinu i pol (sa nepunih 19 godina) bio na razgovoru (nakon testa osobnosti i inteligencije) bio na razgovoru u najvećoj hrvatskoj informatičkoj firmi (na kojem su bili direktor i psiholog), ali se nismo našli, najviše jer smo zaključili da je najbolje da prvo završim fakultet i vojsku, a tamo bih radio 10-satno radno vrijeme. Znači, već da je vojska kod nas ne-obavezna, možda bih sad tamo i radio. Ali kažem, to je samo iznimka (danas radim u 2. najvećoj IT firmi u HR, ali preko SC-a)
Citiraj:
Svaki puta ta misao mi je kao špranja u glavi kada instaliram crack ili ilegalni software na neko računalo. Muči me jer upravo tako sam sebi skacem u usta i utapam se u vlastitoj nedosljednosti...
|
Ovdje ću se samo osvrnuti na igre. Znam puno ljudi koji bi kupovali originalne igre (ali opet ne sve, opet bi imali piratske) kada bi cijene bile dosta manje. Na tu temu se žale i mnogi game designeri, ali to je totalni off topic. Koliko sam samo puta čuo: "Ovaj gejm je odličan, kupio bih original da imam love/da je jeftiniji".
Ali moramo biti svjesnii da mnoge tvrtke (adobe, dicreet...) prešutno dozvoljavaju korištenje njihovih programa (ilegalnih kopija) u ne komercijalne svrhe. Ali sve je to sasvim druga tema.