View Single Post
Staro 04.05.2007., 15:13   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Duljina garancije nema prevelike veze s kvalitetom prža (iako je dulja garancija bolja, a govori i o samouvjerenosti proizvođača da je njihov proizvod dovoljno kvalitetan), uostalom do prije godinu dana samo je LG davao 2 godine garancije, pa su onda počeli i drugi. To neka te ne zbunjuje. Ako si perfekcionist, onda trebaš naći optimalnu kombinaciju prže i medija. Većina današnjih prža može neke medije odlično snimiti.

Glede brzine snimanja, većina dobrih poznavatelja DVD snimača reći će ti da zaboraviš na 2x, pa čak i na 4x. Današnje prže optimizirane su za više brzine, kao i mediji. S 8x medijima dobit ćeš najbolji rezultat na 8x. Sa 16x medijima najbolji rezultat bit će negdje u rasponu od 8x do 16x (ovisno o prži i samom mediju). Ja sam sa svojom H42N i jeftinim Imation (made in India) medijima postigao skoro izvrsne rezultate na 8x, izvrsne na 12x i još bolje na 16x.

Inače, sve prže (interni modeli) osim Plextora ti spadaju u kategoriju do 300kn, a preporučam da kupiš nešto od slijedećeg: LG H12, LG H42, LG H22, Pioneer DVR-111, Pioneer DVR-112, te Samsung SH-S182D (može i neki od srodnih SATA modela, ako to tražiš). Sve su sposobne vrlo kvalitetno snimati, samo ih treba poznavati. Ako želiš određeniji odgovor, navedi kakve medije koristiš (ili misliš koristiti) - CD, DVD (-R, +R), DL (-R, +R), koje točno brandove medija i slično.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote