View Single Post
Staro 04.05.2007., 09:57   #1
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Skretnica ili tako nešto

Pozdrav. Imam dva zvučnika i jedan je bolji sa višim, a drugi sa nižim tonovima. Pošto su oba u istoj kutiji htio bih im ugraditi ono čudo (mislim da ste ju u nekim prijašnjim postovima zvali skretnica) koje bi jednom zvučniku maklo visoke, a drugom niske tonove. Pošto su oba zvučnika ustvari mid-range ali su ipak malo drugačiji volio bih kad bi to rezalo frekve na nekih 2-3kHz. Je li moguće kupiti baš takvu? Koja je oznaka toga i koliko bi to otprilike koštalo.
Zvučnici nisu napravljeni radi neke super kvalitete pa mi je bolje ono što je jeftinije.

Ovako je za sada sastavljeno: Iz pojačala ide jedna deblja žica koja se potom grana na dvije tanje. Žica je ona koja ima + i - i spaja se na liniju klemama.

Specifikacije zvučnika su (to piše na stražnjoj strani): snaga 10W oba (jedan je 30W, a drugi 20W PMPO), 4 ohma impendancija, jedan je 5", a drugi 3".

Za sada sve to lijepo svira, ali kad se pojačaju najniži tonovi onda ovaj manji previše skače i stvara distorziju dok veliki radi ok. Zbog toga želim ovog maloga osloboditi muke sa basovima.

Da li se to može i je li sve ovo ok složeno pošto nisam neki maher sa strujom pa sam to slagao onako laički.

Member of [SW]' CoD2 clan. Join us!

Moji DIY projekti i sl.: http://vidosprojects.freei.me/
Vido je offline   Reply With Quote