Imam receiver Yamaha RX-V350 i već ga dosta dugo bezuspješno pokušavam spojit sa kompjuterom na neki način drukčiji od običnog koaksijalnog kabela 3.5mm na 2xRCA (odnosno cinch). Inače imam Audigy 2 zvučnu (SB0240). Pokušavao sam nabaviti mono 3.5mm na 1xRCA kabel kako bi ga spojio preko digitalnog izlaza ali potraga nije baš bila uspješna (je li možda netko zna gdje bi ga mogao nabaviti). Onda sam pokušao spojiti preko 6 channel ulaza na receiveru ali zvuk mi je prešupalj, zvuk ide direktno na zvučnike bez da prolazi kroz logiku receivera. Onda sam pokušao i sa onboard zvučnom (RLT850), tek da vidim ima li ikakva razlika između Audigy-ja i nje i bi li ipak bio bolji zvuk kada receiver dobije 6 kanalni zvuk. Međutim digitalna veza (i optička i koaksijalna) šalje samo 2 kanalni zvuk. Ne vjerujem da sam nešto pogriješio jer mi je u isto vrijeme onboard zvučna bila spojena digitalno optički i koaksijalno i analogno na 6 kanala a DVD mi uredno radi na 6 kanala kad ga spojim na optički ulaz. Analogno je prikazivalo svih 6 zvučnika a digitalno samo prednja dva.
Zbog svih ovih problema bi kupio novu zvučnu. Koji je vaš prijedlog? Mislim se između X-FI Extreme Music bulk, M-AUDIO Revolution 7.1 i E-MU 0404. Bi li bilo bolje X-FI spojiti preko 6 kanalnog ulaza (jer je problem s digitalnom vezom isti) ili kupiti jednu od ovih pa ih spojiti digitalno? Ima li netko možda neki drugi prijedlog? Svaka pomoć je dobrodošla i oprostite na malo podugačkom postu.