Evo jedno moje iskustvo i mišljenje o promjeni konfe.
Prije sam se bavio nadogradnjama konfe, dio po dio, $ do $, i nakon puno uložene love, živaca i ostalog shvatio sam da sam praktički na istom na čem sam bio prije, istina ne na doslovno istom ali sa obzirom na brzinu kojom je ta konfa vrtila i novije programe, igre i slično došao sam do jednog zaključka koji od sad primjenjujem kod sebe pa nadalje, mišljenje o malim prelascima npr sa dotičnog proca na drugi dotični uz istu količinu meme i istu grafu pa namjerom da će se kasnije dio po dio nadograđivat je obično sranje, zašto?
Razike u brzini će bit, osjetit će se, ali ne da bude nebo i zemlja kako bi svi željeli da nam bude kad uzimamo novi komp.
Moja preporuka je ako se mjenja prvo pitanje je zašto se mjenja, dal zbog potrebe ili više luksuza..
Nakon kad to riiješimo i odlučimo se za sve novo onda neka se ide na sve novo, ajmo reć gl stvari kod toga su MBO, CPU, RAM, VGA, dakle stvari o kojima nam ovisi brzina računala, e sad uzimat dio po dio toga se vračamo na početak i stalno ulažemo a nemam ono što bi htijeli, a to je nebo i zemlja.
Ukoliko smo gameri neki c2d proc ili x2 sa 2GB rama, solidnom pločom i solidnom grafom (min 7900gt, x1900XT) je neki minimum koji bi bio isplativ kod promjene kompa..
Takva investicija i košta, ali ako se već odlučujemo za sve novo onda je bolje malo se rastegnut, uštedit pa onda uzet, a ne opet dio po dio.
Jer kad se uzme tako skuplje osim što će se vidjet, osjetit, znat da je novi komp puno jači od starog i da je dosta $ potrošeno u to trebat će vam duže da počnete razmišljat i zamjeni nekog dijela, iz razloga što $ što shvačanja da nema smisla svako malo mjenjat to što imate.
Ja sam se jaaako rastegnuo kad sam uzimao komp iz siga, nisam imao love pa sam uzimao na rate (nismo svi bogati jel

) ali sad debelo osjetio razliku (prije sam imao 2500+ Barac, 1GB rama, 6800LE).
Sljedeće što ću napravit je čekat da ovo zastari i onda opet sve promjenit (ili velik dio) tako da opet osjetim razliku koja je bila nakon prelaska sa Socketa A na Socket 775.
E sad moj savjet to se prelaska tiče, uzimaj ako ćeš uzimat min koji sam gore naveo, ako ćeš iči dio po dio nemoj, nije taj proc još za bacit, ako nemaš love štedi pa promjeni kak spada, nakraju ćeš bit zadovoljniji iako će ti džep bit prazan.
IMHO jelte..