View Single Post
Staro 03.05.2007., 02:41   #15
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
...ma ja prelazim na c2d sigurno da se razumijemo ali samo zato sto ce me nadoplata doci malo (sitno) ,samo zelim reci da onima koji posjeduju 939 konfe kad zamjenu maticnu,uzmu ddr2 te proc,a za postojece nedobiju ni pola vrijednosti nove konfe nece biti tolko ocaracni performansama koliko ce para nadoplatiti jer po meni clockani A64 3000+ vrti SVE igre bez problema..onda se postavlja pitanje cemu ga mjenjati JOS ??? kad vrijedi tupavih 250kn

Svi ti prelasci su super kad te lovi entuzijazam, pa makar davao i 2-3 puta veću cifru od vrijednosti trenutne kombinacije ploča+procesor+memorija.
Osobno sam izmjenjao dosta platformi, svaki pomak je bio malen, dok sam ga subjektivno doživljavao velikim pomakom. U zadnjih godinu i pol dana sam stao, trenutna konfa mi je A64/1GB/6800GT. Za one igre koje igram i koliko igram, i više nego dobra konfiguracija, ali da me prelazak ne neku jaču platformu tipa C2D sad košta 100Kn, mislim da ne bih ništa mijenjao. Jednostavno više nemam volje i živaca davati novce u performanse računala koje mi nisu potrebne, i još opravdaniji razlog: nemam nikakvu unutarnju satisfakciju radi toga.

Stoga objektivno, ako ti računalo solidno radi i ništa te ne živcira, nemaš nijedan razlog da kupuješ ono što ti ne treba. Bolje te novce iskoristi za izlazak s djevojkom, nekakav dar, putovanje, počasti se nekim drugim komadom tehnike.
Naravno, razmišljanje cijelog topica nemoj ni uzimati za ozbiljno ukoliko ti stvarno čini zadovoljstvo što više nemaš superpi od 35 sec nego 28, ili što ti neka igra radi brže prema mjerenjima, premda to i ne osjetiš u praksi...čini štogod te uveseljava, premda i nema neki veći smisao
Kad se samo sjetim da sam za svoju grafičku dao prije 2-3 godine preko 3000Kn malo mi je smiješno, jer za te novce mogu uzeti 4 vrhunske 16 colne felge, ili otputovat s curom nekud na par dana...no tada me to činilo zadovoljnim, premda je ta ista kartica sada obična mainstream, možda čak i ispod. U svakom slučaju, nije mi žao premda takav potez ne bih ponovio
Juan je offline   Reply With Quote