View Single Post
Staro 02.05.2007., 00:58   #34
MaxB
Premium

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Kako reče junak vica: "Neki veliju da je, neki veliju da nije..." Evo samo jednog citata sa stranice koju si ti sam naveo: ...
Ovo si izgleda preskocio:
Citiraj:
The pair, whose work will be published in Progress in Retinal and Eye Research, use several lines of evidence to debunk the idea that genes can explain the Asian epidemics. For instance, 70 per cent of 18-year-old men of Indian origin living in Singapore have myopia, while in India itself the rate is roughly 10 per cent.
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Ne tvrdim da monitori ne uzrokuju slabljenje vida, ali osobno sam vrlo skeptičan glede toga.
Ne uzrokuju kratkovidnost monitori kao monitori nego nepravilno koristenje istih. Uz jos druge stvari, poput lose prehrane (da, vecina nas se lose hrani, cak i oni koji misle da se hrane zdravo - za njih bi se reklo da se hrane manje lose ).

BTW ne kuzim tvoj skepticizam. Zar ne vidis danasnje trendove? Mislis da se genetski materijal u posljednjih dvadesetak godina toliko pogorsao? To je apsurdna ideja. Geni sigurno igraju odredjenu ulogu, ali za danasnju "epidemiju" kratkovidnosti mislim da ipak nisu krivi.
MaxB je offline   Reply With Quote