View Single Post
Staro 16.12.2003., 17:09   #5
sbp
PC Ekspert

Datum registracije: Sep 2000
Hmm, mozda zato jer si placen da to sve naucis za potrebe posla? Ilitiga, nemres (dobro) dizajnirat ak ne razumijes ono kaj je "ispod haube" (komplicirane real-life stvari, ne portfolio sajtove u kojima pokazujes kak si super).

Nazalost, web design je puuuuno sira stvar neg koristenje dreamweaver-a (pfuj!), photoshopa i talenta (te "specijalizacija" u istome) - to vecina ljudi ne razumije, te iz istog razloga ne postuje... "Specijalizacija" u design-u i photoshop-u, po meni, vodi iskljucivo do ekspanzije "umjetnickog izrazavanja" bez real-life upotrebljivosti. Hmm, ovo je komplicirano sroceno, no ono na kaj mislim - ima mrak "dizajniranih" sajtova posvuda (recimo da je u hrv najbolji primjer mi3dot.org i teme kojima se oni bave) - no primjenjljivost toga u real-life-u je VRLO ogranicena - jest da to izgleda mrak, ludo i super (bez cinizma), ali nemres tak radit ozbiljne stvari neg samo ispoljavat "kreativnost". Zato Yahoo, Google i ostali izgledaju tak kak izgledaju. A obicno skvadra koja se bavi takvim stvaralastvom tesko moze isto primjenit na real-life primjeru (koji ce morat izgledat vise/manje poput njihovog "portfolio" sajta)

Uostalom, ak te zanima nes o Web Designu i usability-ju, odi malo prosnjofaj i procitaj kaj pise Jakob Nielsen (vjerojatno najveci web-usability guru na svijetu) pa bus vidio kaj veli (Njegov sajt je useit.com )

Tak da, upravo naprotiv, tvoje sumnje su "krive" - po meni je najbitnije iskustvo, odnosno "kaj si do sad napravio i na kakvim projektima si radio", sirina znanja je samo plus, a faks okaci macku o rep...

Kaj se faksa tice (opcenito unutar ove teme), to ne dokazuje nis, sam da MOZDA imas zicflajsh (kak bi se reklo) za ucit ak te se stisne (iako, s obzirom kolko se ljudi provlaci kroz faks, moze se rec da vise govori o "snalazljivosti u danom trenutku" neg zicflajshu)

Slazem se sa svime kaj AMericanac veli btw
sbp je offline   Reply With Quote