View Single Post
Staro 01.05.2007., 18:23   #16
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Potpisujem sto je Swarm rekao, sa time da bih se samo nadopunio u onom dijelu gdje spominje drvece. Opcenito se smatra da zelena boja odmara oci (nijansa lisca u proljece, trave... ne kricavo zelena :P ) jer je neutralna po pitanju udaljenosti (zeleni objekti nam ne cini niti blizi, niti dalji nego sto stvarno jesu, za razliku od ostalih hladnih boja koje nam udaljavaju objekte, dok ih tople boje priblizavaju).

Kako nisam apsolutno nikakav autoritet za boje, bilo bi mi drago da mi netko potvrdi ili ispravi ako sam krivo shvatio ovo za boje i preporuku da se oci odmaraju na prirodnoj zelenoj boji.
Da, upravo zbog toga, zelena je neutralna i to zbog točno ovih razloga koje si naveo.
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Pa recimo meni je Windows tema lagane zelene boje i vec godinama je koristim takvu i mogu rec da pridonosi odmaranju ociju. Puno mi je lakse gledati u tu blagu zelenu nego u onu plavu temu od XP-a ili bilo koju drugu boju.
Hmmm dobar prijedlog, sad tako i ja furam
Citiraj:
Autor frANZi Pregled postova
Toga se pridržavam, a i općenito ne sjedim previše za računalom.

Zanima me da li je generalno LCD bolji za oči od CRT-a? Jer to je zapravo i jedini razlog zbog kojeg namjeravam uzeti LCD monitor.
Pazi da LCD nema prejako pozadinsko osvjetljenje (da nema takvo osvjetljenje na kojem bi se mogao "sunčati") jer onda dobiješ kontra efekt od CRT-a...Tada ti se još jače zamaraju oči. Generalno bi LCD trebao biti bolji od CRT-a, što se čitanja teksta na monitoru tiče.

I još jedan prijedlog, po noći uvijek imajte još jedan izvor svijetla u sobi dok gledate u ekran monitora, po mogućnosti s vaše lijeve strane

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote