glupih li rasprava....a evo i mene u njoj, to dovoljno govori o meni ocito
svatko koristi sto zeli i svatko svoga konja hvali. tako to ide u svemu, hardware i software tu nisu iznimka. fanatizam koji su neki ovdje iskazali je u najmanju ruku zabrinjavajuci no govori o tome da ce psihoterapeuti uskoro i u HR dozivjeti procvat kao u USA prije 30ak godina.
osobno koristim Avira antivir, prvo free, sada sam na komercijali (dobio free godinu na nekoj njihovoj nagradnoj igri

). osobno zadovoljan iako bi skeniranje fileova moglo biti nesto brze no tesko da ce mu ista proci, po testovima je isto tako uvijek na vrhu. a i jeftin je, tako da ce ici licenca nakon sto ovo istekne.
no nije savrsen, nije niti jedan. a najbolja zastita ionako nije AV nego malo pameti u glavi za vrijeme surfanja. nekad dok sam bio mlad i lud AV je iskakao svako malo. danas ga imam vise ukrasa radi iako nekad jos zna iskociti na nesto skinuto s p2p-a, obicno neke sitnije aplikacije znaju biti inficirane s gamadi. ali klasicnim surfanjem - nula bodova.
jednostavno naucis izbjegavati sumljive stranice, pametnije koristiti google i razlikovati rezultate koji obecavaju od onih autogenerirajucih stranica (punih trojanera i slicnog koje ce se uvijek ugurati u prvih 10 bez obzira kakvu glupost ti upisao u trazilicu

), naucis gdje ces uvijek naci "ono o cemu na ovom forumu ne govorimo"

.......
ovi koji drze 10ak raznih anti-sta_vec programa na kompu do te faze jos ocito nisu dosli. ali vrijeme cini svoje, ima nade i za njih
ovi koji su spremni do krvi braniti svoj izbor AV programa...........e za njih nema pomoci