View Single Post
Staro 01.05.2007., 13:58   #80
AC Thunder
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
Ti inace imas enciklopediju virusa u glavi pa ih poznas ili?
Da, ja sam plaćen za to da ih držim u glavi, to i Conroe zna, pitaj njega.

Citiraj:
NHF ali spamas bez veze a nista konkretno ne kazes.
A što se može konkretno reći o postu koji je napisao zvonac_1? Prema tvojim kriterijima to nije spam ???? Oko čega se tu može polemizirati? Ovakvih postova kao što je zvonac 1 napiso ima koliko hoćeš, ali to ne znači da je NOD smeće od AV softvera. Isto tako se o svakom AV programu može napisati, ako pogledaš forume ima ih i o Kasperskom.

Citiraj:
Pogledaj i dobro procitaj moj prvi post pa daj svoje misljenje o navedenoj situaciji, a ne ovako
Konačno je neko dao nešto konkretno. Hvala na upozorenju (poznat sam kao nepažljivi čitalac foruma). Ja sam se ipak referirao na drugi post, sada već frustriran "morem" sličnih. Zato što koristim NOD i zanima me koliko je proizvod kvalitetan kada već plaćam licencu za istog. Bilo bi lijepo da dotični daju neke argumente pa da i ja zauvjek napustim dotično smeće.

ah, da razmotrimo što je našao Kaspersky:

O AdWareu neću trošiti rječi, a usporedba sa paketom Kaspersky internet security, ne stoji, možemo uspoređivati Esetov AV NOD 32 2.7 i Kaspersky AV 6.

Ako malo proguglaš (koji se ovdje tako voli spominjati od strane iskusnijh forumaša) vidjet ćeš da je Klon.g packed, znači zapakiran nekakvim alatom za kompresiju. Na mnogim forumima se lome koplja oko kompresiranih fajlova. Tamo ćeš vidjeti da NOD ne troši vrijeme na raspakiravanje svih mogućih formata kompresije (kao ni mnogi drugi). Kaspersky troši iznimno puno vremena na skeniranje fajlova i poznaje, kako sam pročitao, preko 700 načina kompresije.

Ajmo sad o tome što je to najbolje i što kome treba.

Definiraj "najbolje". Da li to znači da ti nikakav malware (ako se složimo da taj pojam označava sve moguće neželjene tj. maliciozne fajlove) i nikada neće zasjesti na računalo? Ako je tako, onda takav ne postoji. Ako želiš jednim programom zaustaviti sav mogući malware onda NOD nije za tebe.

Da citiram jednog forumaša:

Citiraj:
Autor JacK
ESET never claims to detect all trojans and other malwares.
NOD32 performs what it claims : perfect and utra-fast detection of all virus ITW with low resources consumption.
Ako tražiš cjeloviti sigurnosni paket svakako bih ti preporučio Kaspersy Internet Security 6.0 jer je odličan i za relativno male novce (naročito u usporedbi sa drugima) nudi cjelovitu uslugu, a što je najbitinije svi su mu moduli podjednako kvalitetni.

Mnogim korisnicima računala (privatnim/kućnim) nisu potrebna skupa i komplicirana rješenja, jer ima dovoljno kvalitetnih besplatnih riješenja. Dovoljno kvalitetnih znači da oni nemaju državnih tajni ili korporativnih tajni koje vrijede milijune, već se samo žele zaštititi od uobičajene gnjavaže popravka eventualne štete na privatnim fajlovima ili dosadnih reinstalacija.

Pogledaj AV comparative od veljače o.g. http://www.av-comparatives.org/pa ćeš vidjeti da nema savršenog AV softvera, a da ne govorim o tome u kakvoj ćeš se situaciji naći ako te napadne do tada nepoznati virus.

NOD sam počeo koristiti prije nekoliko godina kada su besplatna riješenja bila dosta loša, a NOD je bio među najjeftinijima i najpouzdanijima, a svakako najbrži i sa najmanjim zauzećem resursa. Obzirom da mi je tada brzina bila najvažnija (i sada), a pouzdanost među najvećima, odlučio sam se za njega uz to što sam relativno visokih primanja pa mi godišnja licenca ne znači baš nikakvo opterećenje.

Zadnje izmijenjeno od: AC Thunder. 01.05.2007. u 22:39.
AC Thunder je offline