View Single Post
Staro 16.12.2003., 12:14   #2
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Međuušni hardware treba servisere

Citiraj:
Originally posted by Američanac

3. Koliko ste puta vidjeli ovakav oglas:

Naslov: PC Administrator

Sadržaj:"Tražimo administratora koji se bavi umrežavanjem, poznavanjem ASP programskog jezika. Dužnosti uključuju povermeni izlazak na teren i popravak Windows računala u kući. Poželjno iskustvo sa MySQL/Oracle databazama. Uvjet FER ili ETF, dobna granica do 30 godina"

Slažem se sa svime napisanim, ali ovo me definitivno najviše živcira. Jedina utjeha mi je što sam još student i nadam se da će se to promjeniti kad ja dođem na burzu. Koliko sam samo puta vidio oglas: Tražimo osobu za web design koja poznaje ASP, PHP (khmm), Java(script), Flash i po mogućnosti Photoshop. Koliko je to samo osoba u jednoj Onaj ko to sve zna sigurno nema prijatelje i zaboravio je pričat, ali ja još uvijek sumnjam u njegove sposobnosti.

Ali možda je za sve to krivo i naše školstvo. Koje nas od malena uči da svi moramo znati kojeg datuma je bila neka bitka u Japanu, koliko je gospodarski rast Peru-u, koliko je ribe ulovljeno u Japanu 1945. godine, bez obzira na usmjerenje (jer sve to učimo već u osnovnoj). Ne dao Bog da nama škole ponude neki izborni predmet (ono šta oni nude se ja ne usudim tako zvati).
Ja imam spremnu "basic" verziju reforme školstva koja je samo prekopirani američki model. Npr.

Za upis u 4. razred gimnazije potrebno je izabrati 4 (brojka ovisi o vrsti gimnazije) prirodoslovna-predmeta, 3 jezična (i književnost i gramatike su tu ubrajaju, jedan mora biti hrvatski, bilo književnost, bila gramatika), 4 društvena.... itd.

Naravno da ne bi postojali predmeti kao što su Matematika, Hrvatski, Fizika... nego Geometrija, Algebra, Hrv. Književnost, Eng. Književnost, Talijanska gramatika, Optika, Mehanika...

Naravno da to zahtjeva i specijalizirane profesore, što samo znači da je potrebna i lagana reforma ustanova koje obrazuju profesore.

Ma na ovu temu (ne školstvo, nego hrvatski "sveznadari" imam puno za pisati, ali neda mi se sad...)
Elven je offline   Reply With Quote