View Single Post
Staro 30.04.2007., 23:33   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor dado100 Pregled postova
Kućište je prosječno, ništa posebno. 12 cm vent je na napajanju, a stavio sam jedan 8cm u kučište, ali se ništa nije desilo. Grafička je i dalje vruća, a jučer sam nakon 2 sata igranja Fear-a izmjerio 116 C. Za poludit, ne znam kako gpu nije izgorio. Hladnjak je na dodir jako vruć, ali ne za prste opeći. Sad ni sam ne znam da li je stvarno 116 C mada i Everest i drajveri i V-tuner 3 tuner govore isto. Nije mi jasno da li ovi iz Gigabyte-a uopće testiraju te kartice i zašto stavljaju pasivne hladnjake. Pa nije to radeon X-300se pa da se ne grije. Izgleda da ne gine jedan zalman na karticu. Proučio sam kako se stavlja, samo me je frka da nešto ne zeznem. Da li ima netko iskustva s tim? Kako je završilo? Koliko su pale temperature? Dok ovo pišem teperatura kartice je 72 C.
Ma nečeš ništ zeznut. Samo polako, to ti je 15-20 minuta posla. Skineš pasivnjaka sa kartice, očistiš od paste. Staviš podloške u one šarafe, zavrneš ih, iza staviš onaj backplate (ne znam kako bi nazvao to). Kad sam VF700 stavljaš, zavrneš jednu stranu malo pa drugu malo, pa opet jednu pa drugu dok ne zavrneš skroz. Ja sam se bio zaletio pa sam skroz jednu stranu zašarafio, pa nisam mogao drugu, dobro da nisam išao na silu.

Temperatura u idle-u mi je bila 53-54 sad je oko 10 °C manja. S tim da mi vent na Zalmanu radi na 5V (malo osjetljiv na buku). U loadu je možda nekih 48-49 °C, sa starim hladnjakom s penjala do 65-68 °C.
tutix je offline   Reply With Quote