View Single Post
Staro 27.04.2007., 22:37   #7
Lord_Calidor
Extreme Air Cooler
Moj komp

Lord_Calidor's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Slike od jucer - prvo, zacepljeni nepotrebni otvor za ventilaciju na zadnjoj stranici, iznad PCI slotova. Pretpostavljam da je ostao od ranijih verzija P180, koji su tu imali namontiran neefikasan GFX air duct, pa im se nije isplatilo mijenjati cijelu novu seriju, Ovako je to rijeseno (slika straga, zatim prije sredjivanja rubova i poslije) - izrezan komad lima na mjeru, isturpijani rubovi, nanesen sloj silikona sa zadnje strane, radi boljeg dihtanja i da sprijeci vibracije, zatim izbusene rupe i sve skupa zanitnano:

Vent za gornji blowhole (dimnjak), Sharkoon 140mm Midrange. Mozda ce biti malo preglasan, zato ga namjeravam spojiti na potenciometar i ako treba, usporiti ga. Iako, ne patim bas na potpunu tisinu, uvijek mi u sobi nesto svira, ili su prozori otvoreni, a komp je u drugoj sobi od spavace, tako da ga ni necujem dok spavam ako ostane upaljen.

Na zadnjoj slici se vidi da je vent prevelik za postojeci blowhole (predvidjen za stock Antec Tri-Cool 120mm vent), pa ce trebat prosirivat rupu. Evo jos slika probnog pripasavanja na postojecu rupu. Vidi se rub rupe kako prekriva dio ventilatora. Nije dobro!

Malo mjerenja, malo busenja i rezanja i gornja plasticna ploha je izrezana na mjeru. Rupa se cini nejednako izrezana, ali na donjem dijelu sam pratio default otvor, malo zagladio rubove, a onda sam na gornjem prosirivao otvor i pokusao koliko-toliko napraviti zaobljen otvor. Nije bitno, jer ionako to ide ispod spojlera i nije bas uocljivo.