Moja malenkost je upala u vrlo dobar corp. koji je dio veće alijanse ( cca 500+ ljudi ).
Naravno da sam sav happy složio si brod, pimpo ga, potrošio GRO para i krenuo u 0.0 space ( tamo te slobodno napucavaju ko zeca - dog eat dog world ) ka dijelu koji kontrolira moja novostečena bratija.
Na pola puta - dečki, mislim da tu netko campa sa 5 brodova ! Dečki mislim da sam mrtav. Dečki - vidimo se za tjedan dana kad sakupim za novi brod
EvE je super igra, ali je PVP intenzivna. Topla je preporuka NE smucati se po low security dijelu svemira ako nemaš skillova i brod da te podrže.
Zato za sve vas nove ljude - nemojte napuštati NPC korporacije - smišljene su zato da maksimalno štite nove ljude. Isto tako do 0.5 security space vas štiti policija od ostalih igrača - tamo vam nitko ništa neće ako ste u NPC corp
I za kraj jedna anegdota.
Tako ja lijepo i veselo letim u kutiji šibica ( shuttle ) koji se satoji od kartona i užasno brzih motora. Kadli usred high sec svemira vidim crvenu točkicu ! Pristojno pitam u corp kanalu - kaj nije naš rat završen sa Privateers ? Odgovor je stigao u obliku eksplozije i cca 10 mil. ISK-a izgubljenih u cargo hold gdje sam imao knjige za učenje novih skillova.
Drugi dan - EvE mail ! Dragi Martin ( u igri sam Martin Silenius ),
Oprosti što sam ti uništio brod i knjige. Nažalost nisam znao da si novi igrač. Poslao sam ti ISK ( novac ) da kompenziram nastalu štetu.
Naime veterani igre itekako cijene svježu krv. Korporacije ( gilde ) će veselu zeti bilo koga tko ima punu verziju ( pretplatnik ) i barem 1.5 mil skill pointova ( počinjete sa 800k ). Tako da i njubare kao ja mogu uživati u ratovima, minanju, proizvodnji - ma svemu

Svaki njup ima svoje mjesto koje veteran može, ali nema vremena popuniti.