Citiraj:
Autor Matesonik
Imagine, skuzio sam te uglavnom i tvoja razmisljanja. Nego, palo mi je na pamet da napajanje ubacis u 5.25" kavez i tamo slozis 140mm vent.
|
Ako nekako misliš na unutrašnjost kučišta onda nema mjesta a ako misliš da taj 'kavez' iskoristim kao bazu da imam pravilno okrenuto napajanje odvojeno od podloge tako da ispod može bit isti vent koji upuhuje ...možda to nebi bila loša ideja...
Citiraj:
Autor Matesonik
Kako si ti slagao tu zvucnu izolaciju? Ako sam te dobro shvatio, smetala je protoku zraka...?
|
Kojem protoku ?
Nakon što iz kompa izbacio onaj sjekač prstiju s proca iz malo sam se bolesno pomamio za tišinom i zadržao na
nužnim proizvođačima buke a vent za provjetravanje u to ne spada jer sam primjetio da komp funkcionira stabilno i bez njega dok nema bočne stranice.
Znam da je tako bučniji nego kad je ona na svojem mjestu no njeno stavljanje zahtjeva onaj vent za provjetravanje jer je inače zvučna izolacija tj. popularna piramidalna spužva zaslužna za pretjerano zagrijavanje/resetiranje kompa. A ja više tišine dobijem bez bočne stranice nego s zvučnom izolacijom koja ne može bez 'provjetravanja'....
Citiraj:
Autor Matesonik
Nemoj vise imat biserne ideje i nemoj bit bolesno skrt (NHF).
|
Vidim da si me ozbiljno shvatio s onim o nogi od stola

A što se škrtosti tiče nju moraš gledat u kontekstu.
Npr. gore vidiš da sam 'škrt' za onaj vent a nisam škrt isti iznos potrošit na pol kile čok napolkitanki tako da bi pravilno bilo: 'škrt za komp' a to nebi trebalo bit ništa čudno jer razni ljudi vole trošit raspoloživi novac za razne stvari...
neki troše na komp, drugi na auto , treči na muziku , četvrti idu po kafičima i loču , peti puše , šesti se drogiraju ...uglavnom valjda si shvatio da komp nije moja stvar
Citiraj:
Autor Matesonik
Da si prodao ovo i kupio Chieftec/Fortron 350W izaslo bi te manje od ulaganja u ventove i par vikenda kemijanja, right?
|
Pa i ne baš jer...
S malo volje (zbog čega sam bogatiji zna neko iskustvo) za kemijanje i potrošenih 80 kn za vent sam dobio zaista tiho napajanje...
A što se tiče sugestije da bi bolje prošao s kupovinom novog napajanja mislim da promašuješ bitno....
več sam spomenuo da sam za 80kn dobio stvarno tiho napajanje no pošto ipak nisam zadovoljan s tišinom na 700rpm-a a htio bih nešto tiše i od minimalnih 500 rpm-a pa daj kaži šta bi to ja /
koje bi to napajanje trebao kupit na tržištu te koliko potrošit da nadmašim ovu 'kemiju' od 80kn. u kontekstu tišine ?