Danas sam se odlučio za vent i uložio novac u Xilence ....
slikica
vrlo brzo sam shvatio da nikad neču prežaliti što sam potrošio tih 26kn na vent a ne na kutiju od pol kile čok. napolitanki...
Dobro , možda sam malo prestrog i bilo je previše očekivat da ču bit zadovoljan s ovim jeftinim ventom kad nisam s onim dosta skupljim al opet...
Blago rečeno teško mi je shvatit 'zaluđenost' ovim ventovima na ovom forumu

jer da se izrazim kritički ...ovo je govno u crvenom pakiranju
Da se po prvi put pokušavam izrazit opisujuči neku zvučnu karakteristiku najvjerovatnije bi upotri***io da vent
zuji...
No ne zuji...
Osim katastrofe šuma zraka na defaultnoj voltaži (sam bog zna gdje su izmjerili tih 15db šuma...možda je mjerni mic bio van test sobe ) glavna karakteristika mu je da proizvodi 'klikletavi' zvuk koji je na defaultnim okretajima uvelike zamaskiran šumom zraka no iako na manjoj voltaži/ okretajima proporcionalno opada intezitet 'klika' kao i šuma zraka (koji je tek na 5v zaista tih) sami 'klik' postaje vrlo jasno 'uočljiv' iako mu je promjenjena frekv. zbog voltaže rada venta...
nemam neki filing da je uzrok ležaj/osovina več sami način rada venta pošto je isto ustvari vibracija koja se dosta istakne ugradnjom venta pa mu uopče ne iznenađuje što Xilence prodaje i onu gumu koja izolira sami vent od plohe ....
istu karakteristiku no s drugačijim zvukom kao produktom sam imao prilike čuti na drugim ventovima tako da ne mislim da je stvar do mogučeg lošeg primjerka....prema ovom Sharkon je besprjekoran.
Citiraj:
Autor Matesonik
Nadalje, vjerojatno si uocio da je napajanje osjetno tise ako je U kucistu, a ne izvan njega. Zato probaj nekako strpati ovaj vent od 14cm i napajanje nazad unutra. Vent moras okrenuti tako da upuhuje zrak u napajanje, a ne kako si ti postavio da izvlaci. Tako slozeno bolje hladi napajanje, ali kad vratis napajanje u kuciste ti mozda uopce nece trebati straznji vent jer ce ovaj moci sve to izvuci. Usput zatvori sve rupe na napajanju osim one za straznji vent (pored utikaca).
|
Vidim da nisi baš pratio što sam pisao ...
Isto napajanje je definitivno tiše U nego na kompu no ovde se i ne radi baš o istom napajanju....
A da ponovim zašto je dobilo novo mjesto...
Ne volim ozbiljne investicije u komp osim ako nisu nužne...tako da nisam kupio novo napajanje kad sam se zaželio tišine niti me zadovoljilo spuštane voltaže postoječih....
Pošto je situacija u kučištu bila zgusnuta, te je bilo kakvo 'eksperementiranje' s novim tišim kulerom na procu zahtjevalo ustvari novo kučište odlučio sam jednostavno premjestit napajanje/van kante i ubio 2 muhe jednim udarcem....mogučnost jeftinog utišavanja kompa ugradnjom velikog/tihog venta na isu bazu/hladilo te eksperentiranje s hlađenjem napajanja a tad jednostavno nisam vidio smisao da ga jednostavno premjestim kat gore jer nije bilo mogučnosti da montiram veliki vent odispod koji upuhuje pa sam okrenuo napajanje /izvadio orginal ventove i iskoristio prirodnu usmjerenost toplog zraka te je potpomogao s jednim ventom koji pomaže izvlačit taj zrak usput uvlačeči svježi na temelju nekakvog podtlaka kroz prostor gdje su bili montirani prijašnji ventilatori.....no vrlo brzo se pokazalo da to ipak nije dovoljno za zdravi rad u kontekstu onog s onim s čim bi nekako i bio zadovoljan u pogledu zvuka pa sam krenuo dalje ....
znači napajanje ne može u kantu jer nema mjesta a ja sam škrt za novu kantu kad i ova funkcionira.
( evo stara situacija i vjerujem da če ti bit jasnije.)
slikica
Citiraj:
Autor Matesonik
No nigdje ne spominjes koliko ti je bucan ostatak kompa, a trebao bi i sloziti zvucnu izolaciju kucista.
|
Pa kad sebi dozvolim uobičajene kritičnosti zanemarujuči da je ovo ipak komp ,ostatak kompa je katastrofa svaki s svojim zvukom ....od zvuka samog rada nečeg u napajanju (vjerovatno kakva zavojnica) do npr. zvuka samog harda tako da ti vjerovatno nije jasno zašto sam toliko fokusiran na traženje rješenja vrlo tihog hlađenja napajanja jer je to ionako na prvu zamaskirano s ostalim stvarima....
Najbolja analogija bi bila količina zadovoljnosti s mp3 vs. cd
od nečeg moram krenut a mene baš u uho bode ovo ...
To nebi trebalo bit ništa čudno kad napraviš usporedbu s audiofilijom i situacijom stalne potrage za nečim / davanja vrlo velikih svota novaca za vrlo male promjene jer nekog bode u uho ovo ili ono
BTW,s zvučnom izolacijom same kante komp uskuva toliko da mu je za normalan rad potreban još jedan vent za provjetravanja tako da ne vidim samu korist izolacije.
btw, sljedeča biserna ideja koja mi pada na pamet je da bi bilo dobro spojit opva hladila s okruglom metalnom nogom od stola napunjenom vodom ali me malo brine jer je to ipak struja...