Citiraj:
Autor Nick7
@antrax: a sto odredjuje 'kvalitetu' ploce? Jedno ti mogu sigurno reci: cijena ne. Kompjuterima se dugo bavim, vrlo cesto sam i sam kupovao takve dobre&skupe ploce .. da se na kraju nbi pokazale bas nesto bolje od daleko jeftinijih konkurenata.
XYZ portova za stojazma - sto nitko nikad nece koristiti.. heatpipeovi, itd.. super marketinski trikovi, a vecina toga potpuno nepotrebna.
Ja ne tvrdim da je Gigabyte 'mrak' (btw, to mi je prvi put da kupio njihovu plocu) - ali jednostavno nema razloga zasto kupiti daleko skuplje ploce, osim za reci 'ja to imam'.
|
kvalitetu ploce po meni prvenstveno odreduje njezina stabilnost (uvelike ovisi o biosu), pa onda eventualno kolicina prikljucaka i slicno, njih mora biti dovoljno - previse nist ne znaci jer se nece tak i tak koristit.
975X je marginalno brzi na istom taktu od 965P, ali posto je dosta duze na trzistu ima stabilnije biose + trenutno je top chipset iz intelove ponude jos uvjek.
Po meni se vise isplati uloziti 600kn u stabilnu i dobru plocu nego u graficku karticu koja ce se garant promjenit za vrijeme zivotnog vijeka doticnog racunala osim uz uvjet da se koristi prakticki iskljucivo za 2D. S obzirom da je velikoj vecini ovdje igranje jedan od razloga zasto ulazu u racunalo novce, ovo cak i ima smisla po meni.
Da li vrijedi ta ploca tih 600kn razlike u performansama i ostalome?! Naravno da ne! Ali da li je moj procesor u vrijeme kad je kupljen toliko drasticno brzi bio od nekog e4300 koji je vise nego duplo jeftiniji bio?! NIKAKO, dapace, ako je 50% brzi stock onda je to super, cak je i e6600 bio nekih 10-ak % jeftiniji, ali Xeoni su garantirano kvalitetni primjerci i za tu razliku u cijeni se nisam bio spreman kockati