19.04.2007., 23:06
|
|
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor Vuco
Što se tiče toga tko je inovativniji - tako svejedno po meni tko je kaj zmislio. Mislim AMD ima tehnološke inovacije, ali šta mu to znači kada Intel generaciju nakon te objave od AMD-a da su napravili to i to - integrira u svoj procesor ?
Mislim, svaka čast AMD-ovim inženjerima, ali šta ti to vrijedi kad nemaš proizvod sa time ?
EDIT:
Oko integriranog kontrolera - na soc 939 su napravili sjajan posao sa tim kontrolerom, sve je radilo super. Dok kod AM2 su usrali, generalno. Od nepostojanja polovnih djelitelja (što je uzrok da procevi sa neparnim množiteljima nemaju DDR2 po defoltu na 800Mhz), do coldbug-a koji je vrlo vjerojatno (al nije to 100% sigurno) povezan sa time da mem. kontroler ne može raditi fino pod npr. faznim ili drugim extremnim hlađenjima.
Mada to ti je isto kao i kod C2D-a, nije K8 serija bila toliko bolja od P4 tada zbog integriranog kontrolera. Je i radi njega, ali ono što su napravili fenomenalno je clock per clock performanse i raznorazne optimizacije. Kako je i Bubba jednom kazao, K8 je sjajan procesor jer mu performanse ne ovise o vanjskim utjecajima (poput brzine memorije, cache-a, FSB-a etc.) već samo o njegovoj frekvenciji!
|
Vrlo lijep odgovor, znaci ostajem jos neko vrijeme na soc939. san diego. 
|
|
|