Citiraj:
Autor Lihto
Daj Vuco pa domy i ja smo gledali ploče od 800-900 pa na dalje i stvarno ništ posebno.
|
No, te ploče su ti iste kao i one jeftinije. Vidite i sami da se mora imati malo sreće kod AM2 i OC-anja, ili kupiti proc sa malo većim množiteljem da bi se to sve moglo OC-at bijesno (jedan Brisbane x2 4000+ sa 10,5 multy-jem je čisto dovoljan).
Iskreno, imate poštene zahtjeve, ali za neke stvari (tipa 6x SATA) je bolje kupiti onda neku jeftiniju + SATA PCI kontroler npr.
I onda samo imat malo sreće sa memorijom da se ne kolje sa matičnom (da ona može potegnuti 280-300 pa na više eventualno) i to ti je to...
Ali što se pljuvanja ploča tiče, pogledate prvo svoje koje ste kupili pa onda tek pljujte po drugim pločama (nevezano za AM2 platformu). Mislim, vidil sam neke slike Domy-jeve ploče koje su me ostavile puf, a na početku onog vašeg thread-a on veli da i ti imaš sa svojom neke probleme. A koliko te vaše ploče ono koštaju ?
Sad će opet bit - pica hvali svoje, ali neka. Ova moja Gigabyte-ica me došla 560kn valjda, 4 PCI slota (što je rijetkost, a opet dobro dođe), 4x SATA, Firewire, 6xUSB-a, HD Azalia, integruša (kako kome važno). Kada je svaki taj utor bio poštekan sa nečime (ali doslovno svaki), ploča je i dalje jurila 270Mhz (x10 od CPU-a = 2700Mhz na 1.35V) bez ikakvih problema - stabilno!
Dan danas sa puno manje stvari prikopčano (ono je bilo 1 dan sve ukopčano, čisto da se vidi kako diše matična pod testovima stabilnosti i normalnom radu) i svejedno radi super, bez ikakvih sranja oko boot-a, OC-a, brzine i stabilnosti.
Što se memorija tiče, na ploči su bili Crucial Ballistix-i (2x512MB), SuperTalent (2x1GB), GoodRam (2x512MB), Corsair (1x512MB) i sa svim memorijama je išla do min. do 280Mhz, osim sa Corsairom koji nije htio boot-at na 270Mhz.
A Ballistix sam furao na 1150Mhz 4-4-4-8 2T.
Chipset se ne grije, mada je 80mm vent na njemu na 800rpm-a (automatska regulacija), a i da se grije, zbog položaja nema problema sa eventualnim zamjenama cooler-a za chipset.
Ih, dosta za danas, potrošio cijelu pauzu na ovaj post...