Citiraj:
Autor toni101
Izgleda da je ipak bug. Čudno da niko ništa o tome nezna na foobar forumu. Sa nešto starijom inačicom azraela nema tih problema. Jedino što sad u playlisti između kolumne Title i Lenght (za svaku pjesmu) imam slovo T koje ne mogu maknut. A nek stoji  . Zna li tko što je to.
|
Nije bug nego si ti zagrizao (pre)tvrdu kost
Vidim da ti je stalo da to namjestis, pa sam skinuo azrael i ucitao ga. Skinuo sam ga za
sluzbenog azrael topica (verzija 5.8).
Ovakva je shema. Potreban ti je onaj ColorCop sto ga je Costa stavio. Kada ga upalis desni klik pa pod mode odaberi DelphiHex. Program je jednostavan odmah ces skuziti kako funkcionira - bitan je onaj kod sto ga izbacuje ispod kućice sa bojom. Bitno je zadnjih 6 znamenki koda (znači $00 možeš zanemariti).
Onda upalis foobar, importas azrael i ides u preferences>>Display>>ColumnsUI>>Playlistview>>Globals>>Variables
Na pocetku tog koda ti je " Start of Config Part " i tu postoji podosta opcija koje mozes mijenjati (uglavnom tako da u odredjenu liniju upises 0 ili 1, a njihova znacenja su objasnjena).
Tebe zanima promjena boja pa ces otici do dijela koji pocinje sa:
Citiraj:
// Choose the color scheme you like!
|
Znaci odaberes shemu boja koja ti odgovara i stavis odgovarajuci broj
umjesto x.
Za pocetak stavi 1, znaci sad ce izgledati ovako:
E sad recimo da tebi ne odgovara takva shema boja nego zelis promijeniti neku boju. Ides jos dolje po kodu dok ne naidjes na :
Uoci kako su tu definirane boje za svaki pojednini element onih shema koje si gore birao. Znači prva je:
Citiraj:
$if($strcmp(0,$get(color_scheme)),
|
tebe ta ne zanima nego te zanima ona gdje je broj 1 (a ne 0!) jer si tu shemu gore odabrao. Znači nadjes onu gdje kaze:
Citiraj:
$if($strcmp(1,$get(color_scheme)),
|
I sad imas 3 podgrupe: backgrounds, text i numbers i u svakoj x elemenata za koje su odredjene boje. Biras boje u ColorCopu i unsiš ih umjesto postojećih (pazi da mode u ColorCopu bude delphiHex, zanima te zadnjih 6 znamneki koda)
Evo ja sam sad probao i meni radi cijela stvar, mijenja boje bez greske.
Inace sigurno da na hydrogenu ima dosta ljudi koji bi ti znali pomoci, ali vecina vise ne koristi columnsui, a i sama zajednica nekad nije bas user-friendly za newbie.