Citiraj:
Autor E.T.
Ono sto je Paske htio reci, a mislim i vecina onih koji govore o igri kao ispravnom nazivu nema veze sa samim nacinom govorenja, odnosno time hocemo li reci igra, igrica, racunalna igra, mislim da je to sasvim svejedno, vec o nacinu ophodenja drustva prema igrama i igracima, te podcjenivackom stavu protiv kojeg je ovo svojevrsna pobuna.
Kad u dnevniku cujes da su, citiram: "hrvati proslavili napravivsi igricu koja se probila medu 10 najprodavanijih na usa prodajnoj listi" (misleci na serius sam)... nisu rekli racunalna igra ili sto god da je ispravan termin vec igricu. Kad cujes od roditelja: "evo dat cu ti ga na telefon igra igrice" i sl. onda je jasan podcjenivacki stav. Ne govori nitko evo gleda filmice ili nas je filimic bio gledan vani i sl. ...
Ovo nije gramaticka rasprava vec filozofsko socioloska.
|
Točno to,kad npr nekom kažeš " Idem igrat igricu" ,ljudi te gledaju u čudu
makar ta igrica imala složenost jednog total war-a,ili dubinu priče Legacy of Kain serijala ljudima koji su izvan tog svijeta je to i dalje naganjanje čovječuljaka po ekranu.Ovo je pogotovo istinito kod nas i naših bakica i dedica kojima je žarulja oličenje zla,a tv magična kutija
Inače znam tu i tam reć igrica,ali većinom igra jer količina truda koja je potrebna da napraviš nešto takvo,pogotovo ako nisi "veliki igrač",nije mala,uzmite samo croteam kao primjer