View Single Post
Staro 17.04.2007., 08:48   #29
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Naravno da su - igre !

Sad - svaka čast RAK-u, ali on se realno ne igra. To kaj si ekipa pika COD nije igranje. S druge strane moja malenkost je potratila preko 15 godina života na igranje i dan danas se igra svaki dan.

Stoga se osjećam kompetentnim da velim kako je Sonic - igrica, isto tako je EVE online igra ! Paralela se može povući još gro, ovo je samo jedan primjer.

Igrica je prolazna faza, nekaj kaj si pikaš par dana i zaboraviš na to ...

Igra je sociološki fenomen - kao što je CIV, C&C serijal, veliki broj MMO naslova, Monkey Island ... itd. Projekti na koje je utrošen trud, kreativnost, vrijeme - sa ciljem da se konačni produkt svidi što većem broju ljudi naravno. Isto tako fanovi čekaju nastavke, rade stranice, blogove, pune forume, idu na konvencije ( da da - ima ih vezanih samo uz jednu igru ) i općenito se bave tom igrom na više načina od ganjanja pixela po ekranu ...

Sad ja vas pitam - tko je platio 100$ za kartu i 500+$ za smještaj kako bi 3 dana slušao o novim Mario Bros ? Možda Japanci, ali oni su svjetski fenomen.

Iako igrice postoje i definitno su među nama - namjenjene su mlađem uzrastu ili starijem uzrastu kojem je računalo, pa čak i konzola, ezoterija s kojom se ne mogu uhvatiti u koštac, a probali bi se igrati. Pa tako eto probaju igricu i zaključe da je to za djecu - *duh* !

Tako da - igre imaju daleko veći i širi status od samo softwarea, one su voljene, obožavane, igrane, stil života ! Tome ponajviše možemo zahvaliti razvitku intreneta i on line igranju. To je dovelo do razvitka scene na masovnoj populaciji. Quake je defacto otvorio vrata i počeo fenomen sa id konvencijama i ogromnim LAN natjecanjima - ostalo je povijest.

Da ne spominjem E sports i sportaše koji se natjeću u FPS i RTS disciplinama. Kao i WC3 legendu naših krajeva - Zeus, o čijim je uspjesima pisao i Playboy i Jutarnji. Dečko je u Koreji nastupao ( mislim da i danas, ali ne pratim više scenu ... ) u WC3 natjecanjima i uspjesima mlatio 5.000$ - 10.000 $ po turniru. Nije loše za dripca iz srednje škole ....

Tako da - nemojte mi iz ne znanja govoriti o igricama. Prvo ovladajte materijom, pa drobite ....
Paske je offline   Reply With Quote