Tema: Wlan
View Single Post
Staro 16.04.2007., 21:21   #9
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Da se razumijemo, LAN je zakon, a njegova jedina mana je što ima žicu... WLAN nema žice, ali ima sve druge nedostatke....

Prijeći s LAN-a na WLAN nije bog zna kakvo rješenje, jedino ak ti žice tak smetaju da se poplićeš u njih po sobi...

No, ako već nedaš mira tome LAN-u i hoćeš ga maknuti, moja proporuka neki polovni Siemens SE555 (ne 515) i PCI karticu, neku jeftiniju (preporučam neku RaLink ili TPlink, dobre stvari za malu cijenu, a i jednostavna instalacija)...

No, ponavljam, LAN se ne može uspoređivati s WLAN-om, a brzine nisu iste niti blizu, jer sve LAN mreže rade većinom na 100mbps, a neke i na 1000....
Dok WLAN pretežno radi na 54mbps, a kod ekstrema i na 108mbps.... (N standard bi trebao raditi i na 500+mbps, ali to niti približno ne ulazi u okvire razumnih cijena, a da ne spominjem da finalni N hardware neće biti kompatibilan sa svi ovim "prototip" N uređajima na tržištu...)

No, da se vratim na temu... Ak ti stvarno LAN toliko smeta (tj. žice) onda ti je moja preporuka.... ponavljam... Siemens SE555 + RaLink ili TPlink PCI kartica (izbjegavaj USB kao što je već netko spomenuo...)

Ukoliko to učiniš, pomiri se i s nenadanim pucanjima veze, kojekakvim signalom i tome slično...

eluminer je offline   Reply With Quote