16.04.2007., 17:22
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor horza
okej ljudi, ajmo malo razmišljat... da li je logično da ti ISP odokativno stavi veći upload od nazivnog pa prema nekim serverima imaš bolji bandwidth? tipa... svejedno za servere u kini nećeš imati 1Mbps. nije li onda logično da ti provider kaže "evo, ja sam ti dao 1 Mbps, pa ti ocijeni kvalitetu moje usluge i vidi da li ćeš otići nekome drugom čiji je 1Mbit bolji od mojeg".
Ako neki ISP daje jači link od ugovorom dogovorenog, to je po meni totalno oportunistički, nekorektan i kratkotrajan način osvajanja tržišta. Mislim... ja ću među zadnjima braniti T-Com, ali kada netko krši standarde i ugovorom zapečaćen dogovor, bez obzira je li to u korist korisnika ili ne, ja sam protiv. Da, korisnici se neće buniti ako, kao u ovom slučaju, neigranje po pravilima ide njima u korist. Ali meni to samo pokazuje da se ISP koji pribjegava takvim metodama ne drži pravila, da ih zaboli za standarde, a na kraju krajeva i za ugovor sklopljen s korisnikom.
npr. što ako ja računam na ugovorom zagarantiranu brzinu uplinka, izračunao sam koliko me košta ako ga konstantno utiliziram i spreman sam platiti da mi je uplink na ~100% 24/7. imam mašinu koja seeda torrente; isključivo legalan sadržaj (linux distre npr.)... i onda mi ISP nenajavljeno, bez mojeg pristanka i bez aneksa ugovora digne uplink za 50%, dakle na npr. kakvih 384Kbps. i na kraju mjeseca ja sam napravio masu više prometa nego što sam prema ugovoru izračunao? Mislite da će mi zbog svojeg neigranja prema standardima i pravilima takav ISP oprostiti dugovanje koje nikada nije trebalo postojati? Ili ću im morati platiti račun?
Think about it. ako ne idemo po standardima i ne igramo po pravilima, takve stvari će se prije ili kasnije dogoditi.
|
Pricaj mi malo o tome... -_- t com 3 mbit down