Citiraj:
Autor Jerry Drake
ja bio u gužvi malo se sve otegnulo.
ovako, vidim da tu ima ljudi koji imaju dosta iskustva s dfi infinity sli am2 pločom. kupiov ju je frend i kaže da ima problema s njom - svaki put kad ugasi komp i popnovno gas upali, resetiraju mu se neke postavke biosa (fsb i djeljitelj memorije) i sav je u čudu zašto? isto tako veli da me se resetira i vrijeme???
ja sam si na kraju zapikirao tu ploču a sad me ovo zbunjuje, da li je moguće da mu se to događa zbog loše baterije? ili nije dobro podesio neke postavke biosa? ili je ploča loša?
jer to mi baš ne zvuči dobro. kaže da svaki put kad pali komp prije podizanje sistema čuje neko roštanje na ploči, jedanput ili dvaput, i tek onda krene sistem.
Milentij, Roberto i Zmaj vidim da imate dfi inmfinity am2 ploče, da li i vi imate takvih problema s njima?
|
Ja nemam takve probleme s plocom no moja ploca nije SLI verzija (moja ima nfroce 4 dok njegova ima nforce 5 chipset...).
Nek clear CMOS napravi i "load optimized defaults u BIOS-u" za pocetak...
@jollyb:
Da se razumjemo, sve memorije koje sam probao su radile kak spada na mojoj ploci dok je FSB na default (dakle 200mhz) no problem dolazi kad FSB prelazi 300mhz...
apacer am1 533mhz / goodram 667mhz / crucial ballistix tracer 800mhz (sve 512MB), su memorije koje su radile kak spada i sa FSB-om iznad 300 na mojoj ploci no apacer i goodram mi nisu same po sebi dovoljno brze pa sam trebao nesto brze u vidu ovog crucial-a...
no imam samo 1 stick pa mi je sad to problem...