evo od petka slusam Metallicu u flac-u (prije mp3) i u najmanju ruku uzivam u razlici, koja se opako osjeti i na mojim ŽNJ zvucnicima, kao i na sluskama od 70 kn. Nadam se da cu uskoro cuti razliku i na puno kvalitetnijem sustavu, makar na dark sajd
btw. netko je spomenio ogg. Covjek kod kojeg sam na praksi mi je nesto pricao o toj temi, kaze da, za razliku od ogg-a, mp3 uz spektar koji ljudsko uho "ne cuje", jednostavno izreze sve razlike u zvuku manje od odredjenog vremenskog intervala, koji uho takodjer ne primjecuje (sad cu bubnit, sve razlike manje od 10 ms - milisekundi). Pri dekodiranju vjerojatno to ispuni tisinom. E sad koliko je ovo tocno, nije me ni briga, ako se nekome da potrazit na netu nek okaci link
EDIT
Citiraj:
Autor crn
poanta je u tome da kad jednom izripaš CD u mp3 više nikad ne možeš dobiti originalnu kvalitetu zvuka a jednog dana ćeš možda imati opremu na kojoj češ čuti razliku... osim toga iz flaca vrlo jednostavno uvijek možeš rekodirati u mp3 ili u bilo koji losy ili losseless format koji ti u tom trenutku treba tako da po meni nije pitanje zašto koristiti flac nego zašto ne...
|
dobro covjek kaze, a na jedan DVD recimo da mozes spalit 8-10 albuma u flac-u, zar to nije dovoljno?