Uh u što smo čovjeku pretvorili thread, čudim se da još nije zaključan.
Oleg je taj članak je jako dobro napisao a također i kolega mu Goran (ima link u članku). Ono što je poanta je da je ustao protiv omalovažavanja industrije igara i ljudi koji se vole igrati a ne recimo pasivno gledati TV, sport, slušati glazbu i sl. Veliki dio svog života čovjek provede dangubeći, tj. ne radeći ništa korisno ni sebi i drugima, međutim nitko to ne naziva gledanjem filmića, voženjem autića, igranjem ili češće gledanjem nogometića, tenisića, formulica 1, čitanje knjigica, treniranjem boksića, karatića... OK shvatili ste
Ono što je bitno za većinu članova ovog foruma je da samim tim što se omalovažavaju igre, omalovažavaju se i oni! Jer ispadamo neozbiljni (da ne upotri***im grublju riječ) što kupujemo jake strojeve (procesore, grafičke, memorije...) da bi se mogli igrati!
Ono što sam ja primijetio je da klinci uz igru puno toga nauče o kompovima i vrlo često vremenom počnu i nešto korisno raditi. Zbog toga obično savjetujem roditeljima kad me pitaju da li kupiti konzolu ili komp, da im kupe komp. I neka se igraju, kad im dosadi igra početi će čačkati nešto drugo, barem neće biti informatički nepismeni.
Edit: Ne smatram se gamerom, mada više volim odigrati dobru igru neko pogledati film, a da ne govorim koliki je gušt lan party. Igranje mi je izvrstan način opuštanja i zabave.