Citiraj:
Autor Slash555
uspio sam bootati na 2400mhz i memorijom na 667 (tj 800) ali je sistem dosta nestabilan i dugo treba da se podignu windozi. neznam u čem je kvaka. i da, bootao je tek kad sam digao voltažu za 0,05 (valjda). probao sam ht spustit na 4x al isto je. jel moguće da treba još voltažu dići? mislim da je u nečem drugom štos al nemogu skužit šta.
|
Nemora bit. Mislim da mu je to granica bez dizanja napona, kao sto je Vuco rekao, vjerovatno nije neki ocer
Citiraj:
Autor Slash555
a bez problema radi na 2300 i memom na 880.
|
Sto ti nedvosmisleno govori da je problem u procesoru. Odnosno za neki daljni oc morati ces vise dignuti napon i zesce testirati stabilnost. Mozda nije neki ogromni oc no ni 300MHz bez dizanja napona nije za bacit. Radi ti fino na taktovima od 4400+ i memorija na 880 MHz.
Citiraj:
Autor Slash555
još jedno pitanje u vezi latencija memorije. ova moja je 5-5-5-15 ako se ne varam. jel bi se to moglo bolje? oko tih latencija se baš ništ ne kužim
|
Sto se tice latencija kod ovog ocz-a primjerak koji sam ja imao nije htio ni cuti za nize latencije pri 800Mhz...a na manjem taktu nisam testirao.
Citiraj:
Autor Slash555
mjerio sam temp s Core tempom i u idile su 29-30. onaj program od ploče pokazuje 10 st. više temperature!!??
|
Super temperature...ima prostora za dizanje napona
Citiraj:
Autor Slash555
i kad već ispitujem, zašto mi hard disk cijelo vrijeme stoji u system trayu? kao da je na USB spojen.
|
Instalirao si nVidia IDE drivere sa diska sa driverima od maticne ploce, a imas SATA disk. Ne brini ako je to sistemski disk (a je) nemozes ga nikako iskljuciti klikom na tu ikonu. Za rjesenje "problema" uninstaliraj nvidia IDE driver, restartaj racunalo i pusti nek "povuce" genericke drivere iz windowsa.
Citiraj:
Autor Slash555
i u pc marku mi ga čita kao IDE disk umjesto sata.
|
on to vidi kao "nacin rada" sata diska...
Citiraj:
Autor Slash555
na cd- u od ploče nema sata drivera nikakvog onda znači da bi sve trebalo uredno radit.
|
Ni netrebaju ti nikakvi sata driveri, niti u ovom slucaju postoje...sve 5.