Citiraj:
Autor Dovla
znam sta je dedicated i shared hosting...imam portal sa cca 15ak tisuca hitova dnevno i jos uvijek mi nije potreban dedicated server, sve skupa je sajt zapravo u rangu PCeksperta....samo imamo hrpu sadrzaja, galerije, mjuzu, forum itd itd...nesto sto zasigurno ne bi povjerio domacoj hosting firmi jer bi me kostalo 3 puta vise...ovako nemam nikavih problema...nije mi ni preskupo niti sam ogranicenih mogucnosti...
|
Ha ha, pa ti se šališ. Neka ti horza kaže koliko ima hitova dnevno, ako može. 15000 hitova je mizerna brojka, to nije nikakvo opterećenje servera.
Još nešto, možeš mi objasniti to da početni paket kod site5 košta manje od sljedećeg skupljeg, a bolji je?
Citiraj:
Autor horza
cijene čega su vani veće? U RH cijena dedicated servera se kreće od 2600-8000kn mjesečno. s tim da je bandwidth i uplink ravno desetak puta manji od hostinga u ameriđiji.
|
Mislio sam reći da su i u inozemstvu cijene dedicated servera više od cijena shared hostinga.
Citiraj:
Autor horza
strane firme nisu nesigurno.
|
Nisu, dapače. No svako je generaliziranje loše, a to onda dovodi do neželjenih posljedica. Neki ljudi apriori prihvaćaju sve strano kao dobro, bolje.
Citiraj:
Autor horza
u hostingu su domaće nesigurne i vidio sam ih već nekoliko kako se formiraju i ubrzo propadaju. i radio s njima i znam o čemu pričam.
|
E tu se ne bih složio. Ja ih mogu nabrojati bar 5 za koje pouzdano znam da obavljaju svoj posao kvalitetno i predano.
Kao primjer navodim Inside, relativno mladu firmu kod koje ja hostam svoje stranice. Mogu iskazati samo riječi pohvale, podrška im je odlična i promptno odgovaraju na sva pitanja (u roku od 5min) i rješavaju probleme. Serveri su im brzi. I, začudo, nisu reselleri nego imaju svoje servere u Hrvatskoj.
Opet, netko će reći zašto plaćati 300kn/god (4.5$/mj) za najslabiji paket kad mogu za iste ili malo veće novce uzeti ##GB prostora i ###GB prometa vani. Da, može se, vaš izbor. Samo pazite pri odabiru hostinga.
@atha:
Za totohost sam čuo više pozitivnih kritka nego negativnih (to je bila jedna - na podršku), pa vjerujem da će oni dobro poslužiti za hostanje manjih stranica.