Necu quotati nikoga nego ovako po seljacki :
Da se malo nadovezem na onu gore raspravu oko crtica kod ulaza u win - kod mene (osim ako nisam bas neke drivere instalirao ili slicno) s ovim strojem koji sada imam nije nikada prosla vise od jednog poteza, vecinom dodje do pola i nastavi dalje. Sada kada su diskovi u raidu stvar je potpuno jednaka, vjerujem da i ne postoji mogucnost da se taj screen i ne pojavi.
Takodjer sto se tice racunice WDa za raptore treba shvatiti da je broj diskova u stroju ogranicen sto prostorom, sto kontrolerima i da ne mogu svi imati 6 diskova u stroju gdje im treba brzina i da ce to radi zamjeniti s 2 raptora ili max 4 recimo (2x raid1 ako je kapacitet isto bitan). Tu nije rijec o gamerima nego o nekim poluprofesionalnim strojevima. Bitno je napomeniti da za razliku od nasih to su kante koje generiraju zaradu i njihovim vlasnicima kupiti par raptora nece biti toliki problem. To sto su raptori postali sastavni dio gotovih top gamerskih konfiguracije ne znaci da su pravljeni za to nego izgledaju zgodno i dizu cijenu a samim time i marzu trgovcima.
I na kraju - sve ove price oko nesigurnosti raid0 su iskreno receno gomila budalastina.
A sta je danas sigurno? Po cemu su recimo dva hard diska koja nisu u raidu sigurnije rjesenje od raid0. Pa opet ce jedan u toj nekoj teoriji krepat i izgubit cemo gomilu podataka. Ok, ovako gubimo sa oba sva ali svatko normalan ce ionako neke ultra bitne stvari backupirati. Kako to je stvar ukusa, DVDi, treci disk, kamena ploca.....nebitno
Uostalom, po dobrim starim Murphyevim zakonima u onoj kombinaciji s dva diska izvan raida krepat ce bas onaj na kojem imas vaznije stvari. Backup se mora raditi. To ljudi moraju shvatiti ili trebaju prestati kukati kako je ovo ili ono nesigurno.
Evo jucer sam stavljao disk u raid i prvo me brinilo kako cu sacuvati sve podatke jer naravno krecem od nule. na kraju od cijele brige ispalo 3 DVDa onoga sto mi je bitno. Sve ostalo je potrosna roba, bilo je malo reinstaliranja programa poslije itd ali nista cudno i nista sto ne bi imao da sam samo reinstalirao win. Naravno redovno przim ono sto smatram da je za sacuvat. inace bi bilo vise posla.
Prazan DVD kosta koliko kosta, ako netko nije u stanju jednom u par mjeseci potrositi 2-10 kn da spremi ono sta mu je zaista bitno onda mu nitko nije kriv ako jednom ostane bez njega.
inace ako ste stvarno procitali ovu kobasicu od posta ne treba vam raptor nego dobar doktor