View Single Post
Staro 13.04.2007., 11:31   #46
yoke
Premium

yoke's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ja sam bio tik od psihijatrije i onda sam sve prodao i kupio pc spikere
mudar odabir
ja se jos ne predajem

evo jos jedan link na diy DAC
da vidite da to nije nesto komplicirano

http://www.diyaudio.com/forums/showt...=&pagenumber=1

normalno diy je dosta zafrkan ako nemas pravu opremu ali dosta ovih stvari koje sam linkao proradi iz prve ili uopce ne proradi ;-) srecom na diyaudio.com ima hrpa ekipe koja je spreman pomoci

ovaj linkani DAC je slican ovom koji sam ja slusao

iz slika se zakljuci da nisu svi eksterni dacovi velicine prosjecnog cd playera i ne moraju kostati tri puta skuplje od dobrog cd playera

ovdje se za kojih 1000Kn dobije zvuk CDplayera od 7000-10000Kn ... pa sad ...

Na slici jos fali napajanje, a za tu svrhu mozete koristiti i punjac mobaca ( isprobano i radi :-) )

i ovo je samo jedan od smjerova kojim se moze ici...dac moze biti i puuunnnooo kompliciraniji i cak u diy varijanti kostati par tisuca dolara :-~

nebi sad htio rasplamsavati temu...samo sam htio spomenuti da uvijek ima i jeftinijih rjesenja od vanjskih dacova od par tisuca eura :-)
nisam tip koji voli djeliti savjete oko kupovine, sto bolje zvuci, sto se vise isplati i sl. iz razloga, koji sam i prije naveo, da se ne svidjaju svima iste stvari...ono sto je meni super nekome se ne mora svidjeti ;-)

kao sto vidite nekome je PC prihvatljiv kao izvor ( pa i meni u nekim okvrima/uvjetima ) dok drugi nebi nista osim CD playera .-)...doduse mnogi bi i mene zgurali u skupinu audiofila ali nedam se ( vise sam u diy nego u shopingu skupih komponenti ,-) )

zato kazem da je najbolje pitanja ovakvog tipa postaviti na audiofil.net , uvjek ce se naci netko spreman podjeliti zivotnu mudrost hrvatskog audiofila ,-)
yoke je offline