Sto se racuna tice:
Dakle pocetkom treceg mjeseca, ako se ne varam 06.03. mi je dosao user name i pass za spojiti se preko Optime na FlatMIN paket koji sam predhodno zatrazio... Cijeli ushicen poceo sam ga koristiti dakako pazeci na dnevni i nocni promet... Nakon par dana nazvao sam SZK da pitam da li se ovih 5gb dnevnog prometa obracunava po FAIR USAGE shemi ili ne. Momak mi je odmah odgovorio da nakon potrosenih 5gb dnevnog prometa imam pravo na jos 512mb do otvaranja novog paketa od 2gb koji kosta 20kn (pdv uracunat) dakle racuna se po fair usage. Ja sam se ljepo zahvalio i poklopio...
Krajem treceg mjeseca, tocnije dan prije pogledao sam promet za taj mjesec i vidio da sam prekoracio 5gb i da sada imam 5.12gb. Onako zabrinut odlucio sam jos jednom provjeriti u SZK da ne bi doslo do neke zabune. Momak mi je opet isto ponovio da imam pravo na 512mb nakon potrosenog paketa od 5gb, te da se tek nakon tih 512mb otvara novi paket od 2gb. Vrag mi nije dao mira i ja opet nazovem SZK i dobijem drugog agenta koji mi je sve to jos jednom potvrdio. Usput sam ga pitao radi li se ista na poboljsanju brzine, na sto mi je odgovorio da se radi, ali da ce malo potrajati dok se sve rijesi, jer da je posao vremenski zahtjevan. Sada cijeli sretan vratim se svom poslu...
I tako je bilo sve do dana danasnjeg 11.04.2007.
Stigao mi je racun Optime za naplatu ADSL Traffic usluge. Otvaram kuvertu kad ono nepodmireni dug 85kn. Pogledam, nije mi jasno...
Na kraju ispada da sam paket od 5gb prekoracio za nekih 125mb kako su oni napisali te su mi obracunali novi paket od 2gb kojega su mi naplatitli dodatnih 15kn. Odmah sam zvao sluzbu za probleme s racunima no cura mi nije bila od velike pomoci te mi je otvoreno priznala da nema pojma sto je to FAIR USAGE, ali kao rekla je da ce mi poslati zalbu na kucnu adresu.
Ja lipo nazovem SZK internet podrska gdje sam prvo pitao da li se obracunava po fair usage na sto su mi odgovorili da. Onda sam covjeku sve ljepo objasnio i on mi je rekao da mi ne moze puno pomoci jer su ovi u sluzbi za racune pre smotani a da on nema ovlasti za bavit se s time. No rekao mi je da ce prosljediti moj slucaj nekome kompetentnome i da ocekujem njihov poziv za 2-3 dana te ako ga ne primim da ih obavezno nazovem. Ja sam se ljepo zahvalio i sada cemo vidjeti daljnji tok dogadjaja...
P.s. Moram napomenuti kako su mi tokom treceg mjeseca torenti radili di max 25kb/s i to rijetko, a od pocetka cetvrtog jedva da navucem 10kb/s... Zbilja jadno... Nastavi li se ovako, micem se s Optime jer zaista nema smisla...